Pupovac za RTV: Tesla banka u Zagrebu nije pred bankrotom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. travanj 2013. u 18:34
Milorad Pupovac (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

“Tesla banka” u Zagrebu, u čijem osnovnom kapitalu od 2011., većinski udio imaju pokrajina Vojvodina i Republika Srbija, nije pred stečajem, ali joj je nužan dodatni kapital da bi nastavila s radom, izjavio je u utorak za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) predsjednik Nadzornog odbora te banke i predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac.

"Tesla banka" u Zagrebu, u čijem osnovnom kapitalu od 2011., većinski udio imaju pokrajina Vojvodina i Republika Srbija, nije pred stečajem, ali joj je nužan dodatni kapital da bi nastavila s radom, izjavio je u utorak za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) predsjednik Nadzornog odbora te banke i predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac.

"Banka nije pred bankrotom, može još funkcionirati. Ona je smanjila svoje kreditne aktivnosti, upravo zbog toga da ne bi ugrozila osnovnu likvidnost", rekao je Pupovac. Rekao je da je u tijeku proces dokapitalizacije banke, ali zbog zaštite poslovanja nije mogao reći na koji se način obavlja.

"Najave da bi 'Tesla banka' mogla prestati s radom rezultat su ocjena koje nemaju u vidu napore koji se poduzimaju na osiguravanju dokapitalizacije unutar i izvan Hrvatske", naveo je Pupovac za RTV. Dodatni kapital od 10 milijuna eura bio bi optimalan, ali bi Tesla banka mogla bi funkcionirati i s manje novca, drži Pupovac.

"Tesla banka" nastala je kupnjom A banke malog poduzetništva 2011. godine. Zajedno s bankom malog poduzetništva, Vojvodina i Srbija su kupile i njezine gubitke, koji su u 2010. iznosili milijun eura, naveo je RTV.

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je u utorak da predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić objasni što se događa s "Tesla bankom" u Zagrebu. Upitala je hoće li, poslije Razvojne banke Vojvodine (RBV), biti likvidirana i ta banka u kojoj većinski udio ima pokrajinska vlada.

Komentirajte prvi

New Report

Close