Prodaje se jedno od najvećih nalazišta zlata i bakra na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2016. u 12:50
Foto: Thinkstock

Mediji su do sada izvještavali o velikim rezervama bakra na ovom nalazištu, ali su investitori bili suzdržani u procjenama vrijednosti nalazišta do izrade studije izvedivosti za otvaranje novog rudnika.

Kompanija Freeport-McMoRan prodaje 55 posto udjela u bogatom ležištu bakra "Čukaru Peki" kod Bora u Srbiji rudarskoj kompaniji Lundin Mining.                                     

"Freeport je postigao dogovor s rudarskom kompanijom 'Lundin Mining' o kupoprodaji svojih 55 posto udjela ležišta 'Čukaru Peki', ali bez obzira na postignut dogovor između Freeporta i Lundin Mininga, pravo prvokupa ima partnerska kanadska kompanija 'Rezervoir Minerals', koja sada ima 45 posto udjela", navodi Lundin Mining na svojim stranicama, a prenosi Beta.

Prema navedenim podacima, tvrtka "Rezervoir Minerals" ima rok do 3. svibnja da se izjasni je li zainteresirana za kupovinu, a ukoliko ne pokaže zainteresiranost, tada će biti realiziran dogovor između 'Freeporta' i 'Lundin Mining'-a, prenosi web site istmedia.rs.

Prema detaljima ugovora, Freeporta i Lundin Mininga, kupoprodajna cijena iznosi 262,5 milijuna dolara.

Mediji su do sada izvještavali o velikim rezervama bakra na ovom nalazištu, ali su investitori bili suzdržani u procjenama vrijednosti nalazišta do izrade studije izvedivosti za otvaranje novog rudnika.

Kako su već ranije objavljivali srpski mediji na lokaciji "Čukaru peki" otkriveno jedno od najvećih nalazišta zlata i bakra na svijetu. Na dubini 559. metra, otkriven sadržaj od 50,3 grama zlata po toni rude.

Komentirajte prvi

New Report

Close