Poznata njemačka trgovina zatvara svoje poslovnice: Sele u inozemstvo, a radnici ostaju bez posla

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2023. u 07:30
Foto: Armin Weigel/dpa /DPA/PIXSELL

“Media Markt & Saturn” ukida radna mjesta u Njemačkoj, javljaju njemački mediji. Kako mediji navode, podružnica velike tvrtke bit će preseljena u inozemstvo.

Prema podacima tvrtke, oko 21.000 ljudi zaposleno je u “Media Markt & Saturnu” u oko 270 poslovnica. Sada tvrtka “Global Business Services (GBS)”, podružnica “Media Markt & Saturna”, seli se u inozemstvo – i zatvara svoje poslovnice u Heilbronnu i Kölnu, piše Fenix magazin.

Podružnica “GBS” je pružatelj usluga za glavnu tvrtku. Njihovi zaposlenici provjeravaju fakture za sve njemačke trgovine “Media Markt & Saturn”. Ali od 2024. doći će do velike promjene – “GBS” će se preseliti u Španjolsku.

Kada je u pitanju ukidanje radnih mjesta u Media Marktu u Heilbronnu 80 radnih mjesta bit će izgubljeno.

Administrativni zaposlenik Media Marka u Heilbronnu je užasnut: “Nisu nam čak ni ponuđeni drugi poslovi.”

“Ukupno je pogođeno ovim potezom oko 130 zaposlenika”, potvrdila je glasnogovornica tvrtke.

Otprilike 80 od ovih zaposlenika trenutno još uvijek radi u Heilbronnu. Prema informacijama njemačkih medija, radna snaga je obaviještena o ukidanju radnih mjesta u ponedjeljak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Po običaju prenapuhan i neistinit članak od fenixa, koji uopće ne razumije razloge zatvaranja dotične poslovnice. Radi se o kćerki-firmi u vlasništvu Mediamarkta koja radi obrade računa za Mediamarkt, a ne o Mediamarktu kao firmi. Informacija o zatvaranju dućana je istinita, no radi se o preseljenju na novu adresu, koja se nalazi gle čuda samo 250 m dalje, jer je vlasnik zemljišta odlučio povećati svoj kamp za školovanje, zaklada Dieter Schwartz, da to je onaj zločesti vlasnik Lidla i Kauflanda koji ulaže svoje  zarađene novce u obrazovanje, kulturu i društveni život u Heilbronnu. Kao što hrvatske firme otvaraju proizvodne pogone u bosni, to isto rade i strane firme, samo je jedna velika razlika, još nismo vidjeli da je neka hrvatska firma osnovala zakladu i napravila neki obrazovni , kulturni ili građanski centar i stavila ga na raspolaganje društvu

New Report

Close