Potvrđeno: Evo što uništava virus SARS-COV-2 u samo 30 sekundi

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2020. u 12:29
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iduća su na redu klinička testiranja u kojima će se vidjeti koliko je tekućina za ispiranje usta učinkovita u smanjivanju virusnog opterećenja.

Prema znanstvenom istraživanju koje je provedeno u laboratoriju na Sveučilištu Cardiff i koje je napravljeno prije početka kliničkih testiranja, kupovna tekućina za ispiranje usta koja sadrži najmanje 0,07 posto cetilpiridinium-klorida (CPC) pokazuje obećavajuće znakove u borbi protiv novog koronavirusa.

Kliničkim testiranjem, koje se tek treba provesti, želi se otkriti može li se korištenjem tekućine za ispiranje usta smanjiti razina virusa u slini zaraženog pacijenta, piše Zimo.

Navedena studija tek treba proći proces znanstvenog recenziranja, no ona podržava rezultate studije objavljene proteklog tjedna u kojoj je isto tako otkriveno da su tekućine za ispiranje usta s CPC-om u sebi učinkovite u smanjivanju virusnog opterećenja.

Test koji su proveli znanstvenici Sveučilišta Cardiff u laboratoriju, oponašao je uvjete kakvi se nalaze u nazoorofarinksu (nosnoj i oralnoj šupljini) osobe, a korištena je tekućina za ispiranje usta marke Dentyl.

Iduća su na redu klinička testiranja u kojima će se vidjeti koliko je tekućina za ispiranje usta učinkovita u smanjivanju virusnog opterećenja unutar sline COVID pacijenata u Sveučilišnoj bolnici Wales u Cardiffu. Rezultati tih testiranja bit će objavljeni početkom 2021. godine. Klinička testiranja trajat će ukupno 12 tjedana.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prepisivačko “novinarstvo”. Potpuna besmislica, prepisana od nekog drugorazrednog portala. Svaka antimikrobna tvar ubija viruse. I rakija. Ali kakva korist od toga. Cijelo vrijeme grgljat rakiju ili usnu vodu? Kakve veze uopće ovaj clanak ima sa bussinesom? Poslovni od 10 članaka ima 6 prepisanih o koroni, 3 prepisana o politici, pola prepisanog o receptima i pola prepisanog o gospodarstvu.

New Report

Close