Popis svjetskih metropola s najvećim prometnim gužvama. Evo gdje je Zagreb

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2023. u 10:54
Foto. pixabay

Analizirajući hrpu skupova podataka, Inrix dolazi do podataka o tome koliko sati vozači automobila izgube u prometu u određenoj godini, kao i koliko novca na kraju potroše na gorivo.

Nakon kratke pauze tijekom pandemije zagušenja su se sada vratila i veća su nego ikad. I to je jasno prikazano u ovogodišnjem izvješću Global Traffic Scorecard, koje je objavila analitička tvrtka Inrix. Analizirajući hrpu skupova podataka, Inrix dolazi do podataka o tome koliko sati vozači automobila izgube u prometu u određenoj godini, kao i koliko novca na kraju potroše na gorivo.

Dakle, koji su gradovi najgori kada su u pitanju gužve? Poredak nije iznenađujući te se ove godine na vrhu našao London. Sjedeći u prosjeku 156 sati u prometu godišnje, građani Londona izgube više života zbog gužvi nego stanovnici bilo kojeg drugog grada na svijetu – a to košta svakog vozača godišnje oko 1500 eura, piše punkufer.

Zagreb je na 105. mjestu, a građani metropole godišnje izgube dva dana u prometnim gužvama.

Drugi na ljestvici je Chicago, u kojem vozači provedu prosječno 155 sati godišnje u prometu. Chicago je zabilježio porast veći od 49 posto u odnosu na 2021., skočivši sa šestog mjesta na prošlogodišnjoj listi.

Treći je Pariz, koji je jedini grad u prvih deset koji je zabilježio pad prometa u posljednjih 12 mjeseci. Usto, vozači u francuskoj prijestolnici još uvijek provedu nevjerojatnih 138 sati godišnje zaglavljeni u gužvi.

U prvih deset još se redom nalaze Boston, New York, Bogota, Toronto, Miami, Palermo, Monterrey.

Komentirajte prvi

New Report

Close