Policija upozorila da se ova vrsta pića ne pije, u Njemačkoj preminuo policajac

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2022. u 08:26
FOTO: Pixabay/Ilustracija

Nizozemska uprava za sigurnost hrane i potrošačke robe NVWA u utorak je produžila upozorenje za konzumiranje šampanjca luksuznog brenda “Moët & Chandon Ice Impérial”.

Postoji mogućnost da je u bocama šampanjca droga MDMA, poznata kao ecstasy. Konzumiranje može biti opasno po život. Prema dosadašnjim informacijama, u Njemačkoj je jedan muškarac početkom veljače preminuo nakon što je pio šampanjac, a sedam osoba je imalo posljedice opasne po život. Sam proizvođač je prijavio četiri druga slučaja u Nizozemskoj.

Upozorenje na šampanjac se i dalje odnosi na Njemačku i Nizozemsku.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao riječ je o šampanjcu marke “Moët & Chandon Ice Impérial” u boci od 3 litre s brojem proizvoda LAJ7QAB6780004. Šifra se nalazi na naljepnici na poleđini boce. Izvana se boce s Ecstasyjem ne razlikuju od uobičajenih. Tekući MDMA ima sljedeće značajke: Nema mjehuriće, ima crvenkasto-smeđu boju koja s vremenom potamni i miriše anis.

Osobe koje imaju takav šampanjac kod kuće ne smiju bocu ni pod kojim okolnostima dodirivati ​​ili čak piti sadržaj. Čak i najmanje količine mogu imati dramatične zdravstvene posljedice, pa čak i smrtonosne. Kupci koji kod kuće imaju bocu pogođenu upozorenjem trebaju odmah obavijestiti policiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close