Papa želi siromašnu Crkvu koja služi siromašnima

Autor: Agencija VLM , 16. ožujak 2013. u 15:56
Papa Franjo (Epa)

Papa Franjo na druženju s medijima u subotu je govorio o razlozima zbog kojih je odabrao ime Franjo, a naglasio da je u središtu Crkve Isus Krist, a ne Papa.

Papa Franjo u subotu je na audijenciji s medijima dao najjasniji znak da želi štedljiviju Crkvu te rekao kako ona treba biti siromašna i služiti siromašnima. Papa je govorio i o razlozima zbog kojeg je odabrao ime Franjo, po svetom Franji Asiškom, simbolu mira, skromnosti i siromaštva. Rekao je kako je on bio čovjek koji daje duh mira, ali i da je 'volio i brinuo' o stvaranju te da ljudi trenutno nisu u dobrom odnosu s prirodom. Franjo Asiški je navodno volio životinje te čak i propovijedao pticama.

Franjo je medijima rekao kako Crkva ima 'vrijednosti i grijehe' kao svaka institucija, ali da se treba fokusirati na 'istinu, ljepotu i dobrotu' Crkve. Naglasio je i kako je u središtu Crkve Isus Krist, a ne Papa te da je ona u svojoj prirodi duhovna, a ne politička, prenosi BBC. 

Papa je od srijede dao niz jasnih znakova da će se stvari promijeniti nakon pape Benedikta XVI. Tako je putovao autobusom s ostalim kardinalima, sam platio račun u hotelu. Obilježava ga i to što govori jednostavnim jezikom o etičkim vrijednostima te pokazuje odličan smisao za humor.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pomoć siromašnima je hvale vrijedna, ali to ne riješava uzrok koji stvara siromaštvo a to je kapitalizam, koji svakodnevno u svijetu proizvodi armije siromašnih ljudi. O tome bi crkva trebala govoriti i pisati. Bez da se kapitalizam zamijeni humanijim sustavom, pomagati siromašnim je isto kao kad te netko gurne u vodu a dođe drugi i baci ti do vode komad drva ali te iz vode ne izvadi, već te ostavi i dalje u vodi. Crkva uopće nema zdrav pogled na svijet i društvo, zato i je u krizi. Uopće se ne pridržavaju temeljnih načela kršćanstva, koja su napustili još od doba, kada im je Konstantin dao u ruke vlast i moć. Od tada su se pokvarili.

PAPA FRANJO :
NEČU JA ZLATNE KRIŽEVE I LIMUZINE :

http://www.index.hr/lajk/poster/19395/hrvati-ce-vatikanu-silom-dati-pare-

Odličan izbor Pape. Nauk crkve treba širiti jednostavnim a dubokim porukama. Nažalost malo je takvih koji su za to nadareni i sposobni. Više brinu o bilanci nego o duhovnoj obnovi, nažalost.

New Report

Close