Papa Franjo će oprati noge i maloljetnoj zatvorenici iz Srbije

Autor: Agencija VLM , 28. ožujak 2013. u 18:02
Papa Franjo (Epa)

Papa će na Veliki četvrtak održati misu među maloljetnim zatvorenicima u kaznenoj ustanovi Casal del Marmo na periferiji Rima.

Otkako je proglašen poglavarom Katoličke Crkve, papa Franjo poziva na poniznost i obzirnost spram onih koje društvo drži na marginama. U tom će duhu, umjesto u rimskoj Bazilici sv. Petra, misu na Veliki četvrtak u 17.30 sati održati među maloljetnim zatvorenicima u kaznenoj ustanovi Casal del Marmo na periferiji Rima.

Korizmenu misu obilježit će i pranje nogu 12 zatvorenika. Kako javlja Vatican Radio, riječ je o 10 mladića i dvije djevojke, a jedna od njih je iz Srbije. Običaj je to kojeg se, kao nadbiskup Buenos Airesa, kardinal Bergoglio pridržavao svake godine pa je tako mise na Veliki četvrtak, osim u zatvorima, održavao u bolnicama i domovima za siromašne.

Njegovi prethodnici mise s obredom pranja nogu 12-orici svećenika održavali po tradiciji u rimskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog. – Odlukom da misu na Veliki četvrtak održi među maloljetnim gostima ustanove Casal del Marmo, Sveti Otac je lansirao veliki znak pažnje prema onima koje današnje društvo drži na marginama – izjavio je ranije jamac zatvorenika regije Lazio Angiolo Marroni.

Komentirajte prvi

New Report

Close