Ovo je generacija koja bi mogla postati najbogatija generacija u povijesti

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2024. u 13:34
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Liam Bailey iz spomenute konzultantske kuće smatra da će priljev bogatstva mlađoj generaciji vjerojatno pomoći u povećanju ekološki održivih investicija.

Milenijalci (ljudi rođeni u periodu od početka 80-ih do sredine 90-ih godina 20. stoljeća) bi u narednih 20 godina mogli postati najbogatija generacija u povijesti, i to zbog nasljeđivanja ogromnog bogatstva.

Ovo je objavljeno u ovogodišnjem izvještaju britanske konzultantske kuće Knight Frank. Spomenuta generacija ljudi, koja se naziva i generacija Y, bi samo u Sjedinjenim Američkim Državama mogla naslijediti bogatstvo vrijedno čak 90 bilijuna dolara.

Liam Bailey iz spomenute konzultantske kuće smatra da će priljev bogatstva mlađoj generaciji vjerojatno pomoći u povećanju ekološki održivih investicija.

“Čini se da su milenijalci shvatili poruku kada je u pitanju smanjenje potrošnje – 80 posto muškaraca i 79 posto žena (iz generacije milenijalaca) rekli su da pokušavaju smanjiti svoj ugljični otisak”, ukazao je Bailey.

Milenijalci hoće imati veliki financijski priljev, ali su već pogođeni brojnim šokovima, kao što su izlazak Velike Britanije iz Europske unije (Brexit), pandemija koronavirusa, inflacija, rat u Ukrajini i Pojasu Gaze te energetska kriza.

Prema izvještaju konzultantske kuće Knight Frank, očekuje se i to da će broj bogatih širom svijeta do 2028. porasti za 28,1 posto. Međutim, taj rast je značajno manji od rasta u pet godina do 2023., kada je iznosio 44 posto, piše Euronews, a prenosi Klixba.

Komentirajte prvi

New Report

Close