Ova država želi zabraniti vožnju muškarcima do 21. godine, stručnjaci otkrili i razloge za to

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2022. u 11:12
Foto: Pixabay

Vozači mlađi od 25 godina u toj su državi odgovorni za gotovo 25 posto nesreća.

Nekolicina stručnjaka za sigurnost na cestama u australskoj državi New South Wales tvrdi da bi muškarcima trebalo zabraniti dobivanje vozačke dozvole do 21. godine, prenosi Revija HAK. Prijedlog je upućen vladi Novog Južnog Walesa i ističe da je potrebno učiniti više kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva na cestama kroz veći fokus na mlade vozače, posebice mlade muškarce.

Profesor emeritus i predsjednica Australskog koledža za cestovnu sigurnost, Ann Williamson, primijetila je da su vozači mlađi od 25 godina u Novom Južnom Walesu odgovorni za gotovo 25 posto nesreća, unatoč tome što čine samo 15 posto vozača u državi. Zato kaže da je potrebno učiniti više kako bi se smanjile nesreće postavljanjem većih ograničenja za mlade vozače.

“Nije da nadležna tijela za ceste i donositelji odluka nisu svjesni i da postoje brojna ograničenja za neiskusne i mlade vozače početnike, ali to nije dovoljno. To očito nije dovoljno. Mladi muškarci, možda bi trebali imati 21 ili 22 godine prije nego što dobiju dozvolu. Ovo su vrlo kontroverzna razmišljanja, ali sve su to stvari o kojima treba razmisliti”­, rekla je Williamson.

Za sada nema naznaka da vlada Novog Južnog Walesa ozbiljno razmatra tako značajnu promjenu svog sustava izdavanja dozvola. Ipak, premijer NSW-a Dominic Perrottet zatražio je savjet o ograničavanju broja putnika koji mogu biti u automobilu s mladim vozačem sve dok imaju ograničenu dozvolu s početničkim pločicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close