Obnavljaju lovačke domove za turizam

Autor: Poslovni dnevnik , 06. siječanj 2020. u 21:59
U sljedećih devet mjeseci uredit će se tri doma/ Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Povećani priljev od stranih i domaćih lovaca uložit će se u zaštitu divljači u Šumadiji.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u partnerstvu s općinama Rača, Batočina i Knić krajem 2019. godine počela je realizaciju "Međuopćinskog projekta za razvoj lovnog turizma na teritoriji Šumadijskog okruga".

Projekt koji će se realizirati u sljedećih devet mjeseci, a cilj mu je povezivanje pojedinačnih turističkih ponuda u jedinstvenu ponudu, financira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Ovaj projekt dio je šire inicijative pokrenute na području Šumadijskog okruga s ciljem razvoja lovnog turizma.

U okviru projekta koji predstavlja prvu fazu inicijative za razvoj lovnog turizma, tokom 2020. godine realizirat će se opremanje objekta lovačkog doma u Rači, zatim rekonstrukcija i dogradnja lovačkog doma u Gruži, te adaptacija i sanacija lovačkog doma u Batočini.

Nakon završetka radova, provest će se i kategorizacija lovačkih domova koji će nakon toga moći primati domaće i strane turiste, što će u znatnoj mjeri pridonijeti unaprjeđenju turističkih kapaciteta u tim općinama, navodi Blic.

Povećani priljev financijskih sredstava od lovnog turizma usmjeriti će se na proizvodnju i zaštitu divljači, na investiranje za poboljšanje uvjeta za lovstvo i lovni turizam, ali i za razvoj ostalih oblika turizma, koji će upotpuniti boravak lovaca turista i njihovih obitelji u Šumadijskom okrugu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close