Na europske aerodrome stižu slovenske kapsule: Internet, računalo i televizija samo su neke od pogodnosti

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2019. u 07:14
Zanimanje za AirPod već sada je veliko, a na tržištu će se pojaviti krajem godine

Projekt se temelji na najnovijim trendovima u postavljanju startupa s financiranjem putem kriptožetona koji će omogućiti plaćanje najma.

Slovenska tvrtka AirPod u srijedu je u Tehnološkem parku predstavila dugoočekivani proizvod istog naziva, funkcionalnu prototipnu kapsulu opremljenu najsuvremenijom tehnologijom za rad ili odmor.

Očekuje se da će do kraja godine prve AirPod kapsule već biti dostupne u europskim zračnim lukama.  To će, smatraju proizvođači, promijeniti zračno putovanje više od 400 miliona putnika u zračnim lukama koji na svojim putovanjima propuštaju privatnost, kutak u kojem će moći raditi ili se odmoriti.  AirPod će korisnicima pružiti brojne pogodnosti i udobnost, uz ostalo bežični internet i zabavu. Putem mobilne aplikacije korisnici će moći postaviti temperaturu u kapsuli, odabrati miris i odrediti razinu svjetla.  

Naglasak na privatnosti
"Vizija AirPoda je ljudima u užurbanom, kaotičnom svijetu ponuditi privatnost", rekao je Gregor Mrgole, direktor tvrtke.  Zanimanje za slovenske kapsule prilično je veliko, rečeno je na prezentaciji, izvijestilo je ljubljansko Delo. Na najvećem aerodromskom sajmu u Dubaiju, potražnja za slovenskom inovacijom, koja je u cijelosti napravljene kod kuće, bila je toliko visoka da bi da su imali tisuću kapsula, odmah sve prodali. 

Prije dvije godine Gregor Mrgole i Mihael Meolic pokrenuli su ideju za projekt kapsule za aerodrome. Za razvoj i dizajn kapsule povezali su se s timom Kreatif Design pod vodstvom Andreja Kregara, gdje se ideja pretvorila u moderno dizajnirani proizvod.  Kapsula je dizajnirana da bude multifunkcionalna, da omogući odmor, spavanje, rad za računalom, gledanje televizije, slušanje glazbe ili čak aromaterapiju.

Veliko tržište, koje raste
Polazne točke za dizajn kapsule bile su da zadovolje sve potrebe osobe u unutrašnjosti, gdje bi se osigurala izvrsna ergonomija, ventilacija, skladištenje prtljage i udobnost. Atraktivne linije kapsule odgovaraju slici modernih uredskih zgrada i zračnih luka. Upravljanje AirPodom bit će u potpunosti provedeno kroz središnju platformu koja omogućava rezervaciju, održavanje i upravljanje brojnim kapsulama koje će biti postavljene u zračnim lukama, autobusnim i željezničkim postajama te trgovačkim i poslovnim centrima.

  Projekt se temelji na najnovijim trendovima u postavljanju startupa s financiranjem putem kriptožetona koji će omogućiti plaćanje najma AirPoda, dok istovremeno omogućuje sposobnim investitorima da predlože nova mjesta za instalaciju AirPod kapsula.

Kada je riječ o aerodromima, potražnja za zračnim prijevozom i dalje raste. Zračne luke nastavljaju se transformirati iz primarne zračne prometne infrastrukture u višenamjenska poduzeća, generirajući prihode kroz komercijalni razvoj unutar i izvan terminala zračne luke. Globalno tržište za kapsule za rad i odmor u zračnim lukama procijenjena je na 55 milijuna dolara 2016. godine i očekuje se da će premašiti 75 milijuna dolara do 2021. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close