Matijević ipak otvara hotel u zgradi Jugoexporta

Autor: Poslovni dnevnik , 29. siječanj 2017. u 21:59
U zgradi bivšeg Jugoexporta Matijević će otvoriti hotel s četiri zvjezdice/M. M./PIXSELL

Vlasnik Industrije mesa Matijević opovrgao je napise da je Alfa banka, najveći vjerovnik Jugoexporta s potraživanjima od 10 milijuna eura, osporila prodaju zgrade.

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa Matijević, potvrdio je agenciji Beta da će 1. veljače preuzeti kupljenu poslovnu zgradu bivšeg Jugoexporta na Trgu Republike, u središtu Beograda, jer je isplatio cjelokupan iznos.

Petar Matijević je objasnio da su notačne informacije pojedinih medija kako je prodaju te zgrade putem suda osporila Alfa banka. "Ta banka je bila većinski vjerovnik prvog reda naplativosti i imala je potraživanje od Jugoexporta od oko 10 milijuna eura. Naplatila je cjelokupnu sumu i nema nikakvih smetnji da preuzmem kupljenu zgradu i preuredim je u hotel", rekao je vlasnik Industrije mesa Matijević.  

Na pitanje kada će početi najavljena rekonstrukcija, Matijević je rekao da se priprema projekt obnove fasade koja je pod zaštitom države, i ne smije se mijenjati. Prema njegovim riječima, hotel sa četiri zvjezdice imat će 65 soba i 40 mjesta za parkiranje, međutim, nisu predviđene sale za kongresni turizam. Matijević je najavio i da će zaposliti 50-tak radnika.

On je zgradu bivšeg Jugoexporta od 5500 četvornih metara kupio za 7,3 milijuna eura krajem prosinca prošle godine budući da je njegova ponuda bila bolja od one koju su dali MK Group Miodraga Kostića i Alfa banka. U srpskoj javnosti bilo je prilično nezadovoljstva zbog toga što je zgrada podana po oko 1300 eura po četvornom metru. Zgrada Jugoexporta novog vlasnika nije mogla pronaći duže od desetljeća, otkad je kompanija otišla u stečaj. Na prodaju je ponuđena 19. puta ali kupca nije bilo. Zgrada je izgrađena 1923. godine, po projektu Matije Bleha. 

Komentirajte prvi

New Report

Close