Malaysia Airlines otpušta 6000 zaposlenika

Autor: Poslovni dnevnik , 01. lipanj 2015. u 21:59
Izvršni direktor kompanije Cristoph Müller/REUTERS

Većina zaposlenih ponovno će zasnovati radni odnos.

Zrakoplovna kompanija Malaysia Airlines poslala je u ponedjeljak otpusna pisma na adrese 20.000 zaposlenih zbog restrukturiranja i osnivanja nove tvrtke, u pokušaju da ponovno digne na noge kompaniju koja se nalazi u teškome stanju.

Većina zaposlenih ponovno će zasnovati radni odnos, no 6000 njih neće biti uzeto natrag na posao jer se tvrtka bori smanjiti troškove. "Dobio sam otpusno pismo i poziv da se pridružim novoj kompaniji", posvjedočio je jedan inženjer donedavno zaposlen u tvrtki. "Proučavam koje su mi opcije", dodao je. Izvršni direktor Christoph Müller kazao je da 14.000 zaposlenih, koji su istodobno dobili i poziv da se pridruže novoj tvrtki, imaju 12 dana za donošenje odluke o prihvaćanju ponude.

"Žalostan sam što ćemo morati konačno otpustiti 6000 ljudi", kazao je Müller. Malaysia Airlines doživjela je dvije tragične nesreće prošle godine, koje su teško pogodile tvrtku koja je već bila suočena s gubicima. Zrakoplov na liniji za Peking, na letu MH370, nestao je 8. ožujka sat vremena nakon što je poletio iz Kuala Lumpura i pretpostavlja se da se srušio u more. Zatim je zrakoplov iz Amsterdama, na letu MH17 za Kuala Lumpur, srušen 17. srpnja protuzrakoplovnim projektilom iznad istočne Ukrajine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close