Ljuti zbog napada na svoje tankere, Saudijci avionima pobili 26 Jemenaca

Autor: Poslovni dnevnik , 05. kolovoz 2018. u 21:59
Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud nemilosrdno obračunava s Jemencima/Reuters

Saudijska Arabija napala jemensku ribarsku luku koju drže Hutiji.

U zračnim udarima koje su u četvrtak na jemensku ribarsku luku i riblju tržnicu u jemenskom gradu Hudaidi izvela koalicija predvođena Saudijskom Arabijom poginulo je 26 ljudi. 

Međunarodni odbor Crvenog križa je objavio kako šalje medicinsku ekipu u bolnicu Al  Tavra kako bi pomogli zbrinjavanju 50 ljudi koji su zadobili ozbiljne ozljede prilikom napada u kojim je pogođen ulaz u bolnicu.

Bolnica je objavila da su u napadu stradali deseci ljudi, a svjedok je za Reuters izjavio da je riječ o "vrlo bolnom prizoru". Saudijska Arabija, UAE i saveznici koji pripadaju sunitskim muslimanima bore se u Jemenu, uz potporu zapadnih zemalja, više od tri godine protiv pobunjeničkih Hutija, koje podupire Iran.

Šijitski Hutiji kontroliraju velik dio sjevera zemlje uključujući glavni grad Sanu.

Hutiji su u srijedu objavili da su jednostrano na dva tjedna prekinuli napade u Crvenom moru kako bi poduprli mirovne napore, samo nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija prekinula izvoz nafte kroz strateški kanal u Crvenom moru, a do čega je došlo jer su od 25. lipnja Hutiji izveli više napada na tankere.   

Komentirajte prvi

New Report

Close