Kragujevački Fiat i sljedeće godine bez novog modela

Autor: Poslovni dnevnik , 22. svibanj 2019. u 12:51
Prodaja modela 500L u svijetu stalno se smanjuje/Igor Kralj/PIXSELL

Pisalo se i da će u Kragujevcu sljedeće godine početi proizvodnja hibridne verzije modela 500L.

Zaposleni u kompaniji Fiat Chrysler Automobili (FCA) Srbija i njihovi sindikalni predstavnici već godinu dana čekaju da Uprava Grupe Fiat Chrysler objavi petogodišnji investicijski plan za Srbiju, s informacijom o novom modelu za tvornicu u Kragujevcu.

Još ne gube nadu
Taj plan koji u okviru FCA Grupe nije objavljen još za Fiatovu tvornicu u Poljskoj, zaposlenima u Kragujevcu, vladi Srbije i srpskoj javnosti, prema očekivanjima u Kragujevcu, trebao bi biti priopćen još početkom godine, zatim do kraja prošlog mjeseca, pa sredinom svibnja, piše Danas. Prošao je i taj rok, a iz Torina i Detoita, gde je globalna središnjica FCA Grupe nije stigla nikakva obavijest.

U Kragujevcu ne gube nadu, očekuju da bi petogodišnji investicijski plan i informaciju o novom modelu u Kragujevac početkom sljedećeg tjedna mogao donijeti Alfredo Leggero, šef direktora proizvodnje u svim Fiatovim tvornicama EMEA grupe, odnosno u Europi, na Mediteranu, Bliskom istoku i u Africi, koji će 27. i 28. svibnja boraviti u Šumadiji. Srpski poznavatelji prilika, međutim znaju da Leggero ne donosi takve vijesti jer informacije o novim modelima stižu iz drugog Fiatovog odjela.

Nade u Kragujevcu i Srbiji prethodnih dana podgrijali su prvo talijanski, a zatim i domaći mediji koji su najavljivali da je gotovo izvjesno da će sljedeće godine, krajem 2020. u kragujevačkom Fiatu konačno početi proizvodnja dugo očekivanog novog modela.

"Nagađanja bez temelja'
Tako je ponovno najavljeno da će u Kragujevcu tokom sljedeće godine početi proizvodnja novog malog Fiatovog crossovera ili SUV modela. Dosašnje tri verzije modela 500L bi bile ugašene kao nerentabilne, jer se sve slabije prodaju na svjetskim tržištima, te proizvodnja pada.

Pisalo se i da će da će u Kragujevcu sljedeće godine početi proizvodnja hibridne verzije modela 500L, čije testiranje je u Šumadiji "već počelo", što nije točno, kao što nije istina da će sljedeće godine biti ugašena proizvodnja dosadašnjih verzija modela 500L i početi proizvodnja novog SUV-a, s "vrlo popularnom cijenom od oko 18.000 eura", objašnjava Danas. Prema neslužbenim izvorima lista, najave novog crossovera iz Kragujevca sljedeće godine "nagađanja su bez ikakvog temelja". 

Komentirajte prvi

New Report

Close