Kasnit će Terminal B

Autor: Poslovni dnevnik , 12. lipanj 2019. u 21:59
Završetak radova očekuje se krajem 2020. godine

Sarajevski aerodrom.

Zbog manje stanke u odvijanju radova rok za završetak dogradnje i modernizacije Terminala B na Međunarodnom aerodromu Sarajevo produžen je za jedan mjesec, te se završetak sada predviđa za kraj 2020. godine, rekla je Sanja Bagarić-Arnaut, stručna saradnica za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo u razgovoru za flyingbosnian.blogspot.

"Radovi se obavljaju i u noćnim satima, posebno kada je riječ o bučnim aktivnostima, čije bi izvođenje  danju bilo smetnja putnicima i zaposlenicima.

Riječ o izuzetno zahtjevnim radovima, posebno jer se odvijaju pokraj postojećeg objekta koji se koristi", objasnila je Bagarić-Arnaut.

Kapaciteti Terminala B proširit će se za dodatnih 10.000 kvadrata na četiri etaže, uz dodatnih 12 šaltera za registraciju putnika, povećat će se broja izlaza te proširiti prostorija za preuzimanje prtljaga, kao i druge prostorije. Sarajevski aerodrom zabilježio je u svibnju pad broja putnika, kada ih je usluženo 74.178, što za 8,5 posto manje u odnosu na prošlu godinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close