Karantena zaustavila širenje virusa: Bili su veliko žarište, a sada im je broj slučajeva znatno manji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. kolovoz 2020. u 09:23
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

U Australiji je sada zabilježeno blizu 25.500 slučajeva covida-19. Broj umrlih porastao je na 572, nakon 23 smrtna slučaja u Victoriji.

Australska država Victoria, epicentar drugoga vala zaraze covidom-19 u zemlji, prijavila je najniži dnevni porast novih slučajeva u gotovo dva mjeseca, te se nada da je karantena gotovo 5 milijuna ljudi zaustavila širenje virusa.

Victoria kaže da je u protekla 24 sata zabilježila 113 novih slučajeva, najniži dnevni porast od 5. srpnja. Država je prijavila 149 novih slučajeva u srijedu.

Viktorijski premijer Daniel Andrews rekao je da kao rezultat toga glavni stručnjaci sada razmatraju kako ublažiti ograničenja nakon što karantena u drugom po naseljenosti gradu Melbourneu prema planu završi u rujnu.

“Nadamo se da ćemo uskoro imati dvoznamenkaste brojke te možemo .. imati jasne rasprave  o tome kako će izgledati drugi dio rujna”, rekao je Andrews novinarima.

Stroge mjere karantene pomogle su da se smanji dnevni broj novozaraženih u Victoriji nakon što je zemlja prije tri tjedna  u danu imala više od 700 slučajeva.

New South Wels, najnaseljenija australska država, prijavila je devet novozaraženih u protekla 24 sata, svi lokalno preneseni, a Queensland je otkrio dva nova slučaja.

U Australiji je sada zabilježeno blizu 25.500 slučajeva covida-19. Broj umrlih porastao je na 572, nakon 23 smrtna slučaja u Victoriji.

Susjedni Novi Zeland u četvrtak je rekao da je dodijelio dodatna sredstva, “stotine milijuna dolara” da se osigura pristup cjepivu protiv covida-19 čim bude dostupno. Novi Zeland je u četvrtak prijavio 7 slučajeva covida-19.

Prošli tjedan Australija je potpisala ugovor s britanskom proizvođačem lijekova AstraZeneca o proizvodnji i distribuciji dovoljnih doza potencijalnog cjepiva protiv koronavirusa kojim Canberra namjerava besplatno cijepiti 25 milijuna stanovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close