‘Kandidirati ću se na izborima 2013. jer želim spasiti Italiju na rubu ponora’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. prosinac 2012. u 11:25
Silvio Berlusconi (EPA)

Utrkivat ću se da bih pobijedio, rekao je Berlusconi nekolicini talijanskih novinara.

– Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u subotu je u Milanellu, blizu Milana službeno najavio kandidaturu za iduće parlamentarne izbore u Italiji.

"Utrkivat ću se da bih pobijedio", rekao je nekolicini talijanskih novinara, prekinuvši tako nedoumicu koja je tjednima vladala o tom pitanju. "Kada sam se bavio športom, kada sam radio i studirao, nikada se nisam natjecao za neko dobro mjesto, nego uvijek da bih pobijedio", rekao je. "Nadam se da ću biti kadar rastumačiti Talijanima kako nam treba snaga koja će imati većinu radi izmjene ustavnih pravila", dodao je.

Za nedjelju je najavio sjednicu svoje stranke desnog centra Naroda slobode (PDL) i kontakte s bivšim saveznikom, populističkom Sjevernom ligom, rekavši kako se nada da će "donijeti odluku koja će nam omogućiti da zajedno glasujemo za istog kandidata". 

Berlusconi (76) koji je 2011. dao ostavku na premijersku dužnost, koncem listopada je najavio da se neće vratiti u politiku. No u srijedu navečer je izjavio da su "njegovi suradnici navalili na njega tražeći da se vrati u prvi plan", dodajući kako želi spasiti "Italiju na rubu ponora" zbog velike nezaposlenosti i sve većih poreza.

Parlamentarni izbori su planirani u proljeće 2013.

Komentirajte prvi

New Report

Close