Hvale vrijedan potez: Šef sebi smanjio plaću kako bi ju podignuo zaposlenicima

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2019. u 13:49
Foto: Getty Images

Nakon što je donio ovu odluku morao je iznajmiti svoj kuću kako bi dobio dodatne prihode za privatne troškove.

Deen Price, šef kompanije Gravity Payments iz američkog grada Seattlea, ponovo je iznenadio svoje radnike odlukom da im povećaju plaće.

Price je obećao da će svi radnici do 2024. godine zarađivati godišnju plaću od 70.000 dolara.

“Otvorili smo novu podružnicu i objavili da će naši radnici ovdje zarađivati 70.000 dolara”, napisao je Price na Twitteru. “Tako sam zahalan što radim sa ovim nevjerovatnim timom”, dodao je on.

Kako je rekao, to znači da će svi radnici dobiti povećanje od 10.000 dolara i ta odluka na snagu stupa odmah.

Te, 2015. godine, Price je odlučio povećati plaću svojim radnicima. Rekao je da dodatni prihodi mogu značajno da utiču na emocionalno blagostanje neke osobe do trenutka kada zarađuje 75.000 dolara godišnje, piše CBS News.Rekao je da dodatni prihodi mogu značajno utjecti na emocionalno blagostanje neke osobe do trenutka kada zarađuje 75.000 dolara godišnje, piše CBS News.

Tada je donio odluku da poveća plaće za svih svojih 120 zaposlenih u Seattleu, tako što je smanjio svoju plaću kako bi se to ostvarilo. Taj potez udvostručio je plaće oko 30 njegovih radnika. Svi su mu predviđali brzu propast, međutim dogodila se sasvim suprotna stvar.

U prvih par mjeseci od svoje nevjerovatne odluke je imao problema, a onda je uslijedio totalni preporod. Nakon što je donio ovu odluku morao je iznajmiti svoj kuću kako bi dobio dodatne prihode za privatne troškove.

Međutim, njegova nevjerovatna nesebičnost se isplatila a profit kompanije se udvostručio.

Komentirajte prvi

New Report

Close