Huawei bi položio kabel do J. Amerike

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2019. u 21:59
Javni natječaj ima više faza/REUTERS

Kompanija zainteresirana za povezivanje kontinenata optičkom vezom.

Kineski tehnološki div Huawei objavio je da je "vrlo aktivno" zainteresiran za postavljanje prvog podvodnog optičkog kabela između Južne Amerike i Azije.

Kompanija s velikim zanimanjem prati postupak raspisivanja javnog natječaja koji je Čile pokrenuo u srpnju i odazvat će se pozivu na dostavljanje ponuda za uspostavu transpacifičke komunikacijske veze, kazao je za Reuters izvršni direktor Huaweijevog čileanskog ogranka David Dou Yong.

"Huawei će vrlo aktivno sudjelovati u toj poslovnoj prilici", naglasio je Yong u intervjuu. "Javni natječaj ima više faza… Spremni smo i pratit ćemo postupak dok ne započne odabir kompanije kojoj će biti povjerena provedba (projekta). Sigurno ćemo sudjelovati na javnom natječaju", dodao je.

Huawei je u glavnom gradu Čilea Santiagu otvorio podatkovni centar za usluge u oblaku, u sklopu ulaganja vrijednog više od 100 milijuna dolara. Kineska tvrtka lobira kod čileanske vlade da pohrani svoje podatke u oblaku.

Dokumenti koje je Reuters dobio na uvid pokazuju da su se čelnici Huaweija u protekle tri godine više desetaka puta sastali s gradonačelnicima i dužnosnicima vlade. U tim su razgovorima lobirali za izgradnju infrastrukture za usluge u oblaku a nudili su tehnologiju prepoznavanja ljudskih lica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close