Hrvati otkrili novu šoping meku preko granice: Gotovo sve je jeftinije nego kod nas

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2019. u 11:07
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Ogroman broj Slavonaca svako malo je tu.

Bogojevo, selo u Vojvodini nedaleko graničnog prijelaza kod Erduta u Slavoniji, postalo je prava shopping meka za Hrvate. Riječ je o selu od dvije tisuće stanovnika, a odmah na ulazi u Bogojevo nalazi se poveći supermarket, četiri ljekarne, optičara, benzinsku pumpu, poljoprivrednu ljekarnu, željezariju i pekaru, te jedan upravo smiješno i kičasto grandiozni restoran.

Ovo selo je zadnjih godina postalo prava meka za Hrvate koji iz bliže i dalje okolice dolaze u kupovinu po jeftinije cigarete, lijekove, živežne namirnice, higijenske potrepštine i raznu drugu robu, piše Deutsche Welle.

U zamrzivačima nalaze se Agrokorovi proizvodi te Dukatovi mliječni proizvodi s natpisom “Sveže mleko”. Sve, ili barem većina toga, je upola jeftinije nego u Hrvatskoj. Prodavačica je novinarima Deutsche Wellea rekla da ondje “primaju sve” kada su upitali prolaze li kartice jer su dobili savjet da upravo tako plaćaju ono što kupe. Naravno, kako bi izbjegli proviziju s mjenjačnicama.

Ogroman broj Slavonaca svako malo je tu – neki odlaze samo po cigarete, drugi prave društvo pušačima u kupovini cigareta pa odlaze u Bogojevo “turistički”, a treći redovito odlaze u vojvođansko selo kako bi kupili namirnice i higijenske potrepštine. Isto tako, postoje i oni koji preko granice voze voće i povrće pa to prodaju na osječkim tržnicama. Jeftinije su i tjestenine, sokovi, zamrznuto povrće, riža, džemovi, ali i slatkiši, osobito hrvatskih proizvođača.

Komentirajte prvi

New Report

Close