‘Homoseksualci i biseksualci u SAD-u plaćaju cijenu seksualnog nasilja’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2013. u 15:35
Guliver/Thinkstock

Ovi podaci CDC-a prvi su nacionalni koji se tiču učestalosti nasilja u istospolnim zajednicama.

Nasilje u kući, seksualno nasilje i proganjanje događa se u istospolnim zajednicama kao i u heteroseksualnim zajednicama, a vjerojatnost da će biseksualne žene biti izložene nasilju veća je nego kod ostalih žena, utvrdio je Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

"Znamo da nasilje pogađa svakog bez obzira na seksualnu orijentaciju. Ovo izvješće sugerira da lezbijke, homoseksualci i biseksualci u ovoj zemlji plaćaju cijenu seksualnog nasilja i proganjanja u intimnoj vezi", kazao je ravnatelj CDC-a Tom Frieden.

U kategoriji muških ispitanika 26 posto homoseksualaca i 37 posto biseksualaca prijavilo je nasilje partnera u odnosu na 29 posto heteroseksualaca. U kategoriji ispitanica nasilje u kući prijavilo je gotovo 44 posto lezbijki, i 62 poto biseksualki za razliku od 35 posto heteroseksualki.

Istraživanje, kojim je bilo obuhvaćeno 16 tisuća odraslih osoba, utvrdilo je da je među žrtvama silovanja 48 posto biseksualki i 28 posto heteroseksualnih žena bilo silovano u dobi od 11 do 17 godina. CDC je utvrdio da je u slučaju većine žena koje su iskusile na svojoj koži nasilje, bez obzira na njihovu seksualnu orijataciju, počinitelj bio muškarac. Ovi podaci CDC-a prvi su nacionalni koji se tiču učestalosti nasilja u istospolnim zajednicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close