Gradit će se još jedna: Nova žičara stajat će 9 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2019. u 08:07
Između dva skijališta šestosjednom žičarom moći će se svakog sata voziti 2600 skijaša, Foto: PD

Polazna stanica nove žičare bit će na nadmorskoj visini od 1430 metara, dok je izlazna točka na 1770 metara nadmorske visine.

Vlada Crne Gore uložit će devet milijuna eura u izgradnju još jedne žičare na skijalištu Kolašin 1600, za koju je Uprava javnih radova potpisala ugovor s konzorcijem Doppelmayr – Kolašin. Žičara će povezati skijališta Kolašin 1450 i Kolašin 1600, javljaju Vijesti.

Ugovorom je predviđeno da izrada idejnog rješenja nove šestosjedne žičare K7 bude završena za dva mjeseca od njegovog potpisivanja, izrada glavnog projekta četiri mjeseca od prihvaćanja idejnog rješenja, dok je rok za izgradnju žičare godinu dana od dana uvođenja izvođača u posao. Polazna stanica nove žičare bit će na nadmorskoj visini od 1430 metara, dok je izlazna točka na 1770 metara nadmorske visine. Horizontalna dužina iznosi oko 1400 metara, a kapacitet 2600 skijaša na sat.

“Realizacija ovog projekta predstavlja nastavak valorizacije turističkih potencijala Bjelasice, nakon što je prije pola godine ski rizort Kolašin 1600 i službeno otvoren. U izgradnju postojeće žičare, bazne postaje, ski staza, pristupnih prometnica i pratećih sadržaja, vlada Crne Gore do sada je uložila 17 milijuna eura, dok će s novom žičarom i pratećim infrastrukturnim elementima vrijednost investicije dosegnuti 30 milijuna eura”, priopćeno je iz vlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close