Grad koji je proglašen najvećim žarištem covida-19 nakon Wuhana: Testirat će svih 9,3 milijuna stanovnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. srpanj 2021. u 10:24
FOTO: Reuters

Dužnosnici vjeruju da je žarište povezano sa zaraznijom delta varijantom koronavirusa i da se zaraza proširila zahvaljujući činjenici da je otkrivena u prometnoj zračnoj luci.

Žarište covida-19 otkriveno u kineskom gradu Nanjingu proširilo se u pet kineskih pokrajina i glavni grad Peking, a kineski državni medij nazvao je to “najvećom zarazom nakon Wuhana”, objavio je BBC.

Prema državnim podacima zaraženo je skoro 200 ljudi od kada je virus detektiran u gradskoj zračnoj luci 20. srpnja.

Svi letovi iz zračne luke Nanjing bit će suspendirani do 11. kolovoza, objavio je Global Times.

Dužnosnici su također započeli s masovnim testiranjem nakon kritika zbog njihovog “neuspjeha”.

Svih 9, 3 milijuna stanovnika grada, uključujući one koji su došli posjetiti Nanjing, bit će testirano, objavila je državna novinska agencija Xinhua.

Dužnosnici vjeruju da je žarište povezano sa zaraznijom delta varijantom koronavirusa i da se zaraza proširila zahvaljujući činjenici da je otkrivena u prometnoj zračnoj luci.

Uprava zračne luke je ukorena, a disciplinsko tijelo Komunističke stranke je ustvrdilo kako su postojali “problemi poput nedostatka nadzora i neprofesionalnog upravljanja”.

Testiranja pokazuju da se virus sada proširio u najmanje 13 gradova, uključujući Chengdu i prijestolnicu Peking.

Lokalni dužnosnici u Nankingu navode da je sedam zaraženih u kritičnom stanju. Neki na kineskim društvenim medijima problematizirali su djelotvornost kineskih cjepiva protiv delta varijante.

Ne zna se jesu li zaraženi bili cijepljeni.

Brojne zemlje jugoistočne Azije koje se oslanjaju na kineska cjepiva nedavno su objavile da će koristiti cjepiva drugih proizvođača.

Komentirajte prvi

New Report

Close