Glavni sponzor Dinamovog rivala ide u proizvodnju maski

Autor: Sergej Novosel Vučković , 29. ožujak 2020. u 08:16
Foto: DPA/PIXSELL

Poslovanje Radicija u Bergamu nije zaustavljeno unatoč epidemiji.

Nogometaši talijanskog kluba Atalanta iz Bergama, suparnici zagrebačkog Dinama u skupini europske Lige prvaka prošle jeseni, pomažu svojem gradu, koji vodi utakmicu na život i smrt protiv koronavirusa, koji je upravo u Bergamu odnio najviše života. Klub i njegov glavni sponzor, talijanska korporacija RadiciGroup sa sjedištem u istom gradu, inače jedan od vodećih svjetskih proizvođača plastičnih dijelova za široku primjenu, te poliamidnih polimera i sintetičkih vlakana, odlučili su poduprijeti gradnju poljske bolnice na prostorima bergamskom sajma, za pacijente oboljele od Covid-19.

Bolnicu podiže Nacionalno udruženje Alpinaca, vojno udruženje uključeno u civilnu zaštitu, posebno jako u Lombardiji, a Atalanta i Radici Group nabavljaju svu potrebnu opremu za opskrbu kisikom, namijenjenu za 200 bolničkih ležajeva.
“Odlučili smo sudjelovati u ovom humanitarnom projektu koji odražava duh našega grada”, navode u zajedničkoj izjavi klub i kompanija. Oni su već, s još 13 drugih lokalnih kompanija, donirali mobilne CT uređaje bolnici u Seriateu kod Bergama, za dijagnostičke analize na pacijentima koji imaju respiratorne probleme uzrokovane koronavirusom.

Poslovanje Radicija u Bergamu nije zaustavljeno unatoč epidemiji, a kompanija je s još dvije iz Bergama – Plastikom i Santinijem, upravo krenula u projekt proizvodnje zaštitnih maski, cilj im je proizvesti 100.000 komada dnevno.

Radici Group ima filijalu i u Kini – Radici Plastics Suzhou u provinciji Jiangsu, specijaliziran za proizvodnjindustrijskih polimera. Otamo je u bolnicu Papa Giovanni XXIII u Bergamu u petak stigla pošiljka sastavljena od 20.000 maski i druge medicinske opreme.

Sjevernotalijanska regija Lombardija najpogođenija je ovom epidemijom u Italiji, a upravo je Bergamo, 50 kilometara od Milana, grad s najviše žrtava virusa. Prema podacima od subote ujutro, oboljelih je bilo 8060, a umrlih 1617.
Nogometni klub Atalanta se, inače, uspjela plasirati u 1/4 finale Lige prvaka, prije prekida svih sportskih natjecanja u zemlji i Europi, a u domaćem prvenstvu je četvrtoplasirana. Za nijedno od tih natjecanja uopće nije sigurno kad će se nastaviti, što stvara milijunske gubitke i sponzorima.

Komentirajte prvi

New Report

Close