Generali obnovio glasovitu zgradu u Veneciji

Autor: Poslovni dnevnik , 12. travanj 2022. u 22:00
Procuratie Vecchie na Trgu svetog Marka bit će dom inicijative The Human Safety Net/PD

Zgrada stara preko 500 godina koja se proteže duž cijele sjeverne strane Trga svetog Marka bit će dom Generalijeve inicijative The Human Safety Net.

Znamenita venecijanska građevina Procuratie Vecchie na Trgu svetog Marka otvorila je vrata za javnost nakon opsežnih petogodišnjih radova na sanaciji.

Zgrada stara preko 500 godina koja se proteže duž cijele sjeverne strane Trga svetog Marka bit će dom Generalijeve inicijative The Human Safety Net, koja ima za cilj osloboditi potencijal ljudi koji žive u ugroženim okolnostima, kako bi mogli poboljšati uvjete života svojih obitelji i zajednica, pojašnjava se u priopćenju talijanskog osiguratelja.

“Prostor je otvoren za sve koji također u potpunosti podržavaju projekt da Venecija postane svjetska prijestolnica održivosti”, izjavio je Philippe Donnet, izvršni direktor Generalija.

U zgradi će se i dalje ostati predstavništva Generalija i lokalnih poduzeća, kao i kulturnih ustanova i zaklada. Projekt obnove nadgledao je arhitektonski ured David Chipperfield Architects Milan.

Generali je potpisao i ambiciozni višegodišnji ugovor s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). U okviru ovog partnerstva, Generali se obvezuje pružati tehničke i financijske resurse UNDP-ovoj Insurance and Risk Finance Facility (IRFF) platformi za razvoj i implementaciju rješenja za osiguranje i financiranje rizika za razvoj, te dijelom UNDP-ovog Sustainable Finance Huba.

Komentirajte prvi

New Report

Close