Francuzi grade luksuzni resort na Skadarskom jezeru

Autor: Poslovni dnevnik , 04. studeni 2014. u 09:27
Predviđeni su i marina, restorani te spa centar

Turističko naselje koje će prve goste primiti 2017. bit će smješteno na poluotoku Biški rep koji se nalazi na mjestu gdje se Rijeka Crnojevića ulijeva u Skadarsko jezero.

Izgradnja turističkog naselja Porto Skadar Lake u Crnoj Gori, vrijednog 90 milijuna eura, trebala bi početi u ožujku sljedeće godine, dok bi prvi gosti u taj ekskluzivni kompleks trebali doći u svibnju 2017. godine, najavio je Pobjedi Ivan Zindović, predstavnik kompanije Montenegro Resort koja razvija taj projekt.

Naime, crnogorska vlada je prošlog tjedna usvojila prijedlog odluke o donošenju državne studije za lokaciju Mihailovići na kojoj će se graditi Porto Skadar Lake, čime su stvoreni uvjeti da investitor može zatražiti izdavanje urbanističko-tehničkih uvjeta i građevinsku dozvolu.Projekt Porto Skadar Lake financira francuski poduzetnik Lionel Sonigo koji posluje u regiji dvadesetak godina, a u ekološkom turizmu prvi puta se okušao 2008. godine kada je u Tanzaniji kupio osam hektara zemlje i otvorio Cristal Resort, koji sliči na resort koji želi izgraditi u Crnoj GoriEkskluzivno, ekološko turističko naselje bit će smješteno na poluotoku Biški rep koji se nalazi na mjestu gdje se Rijeka Crnojevića ulijeva u Skadarsko jezero.

 

30luksuznih

vila izgradit će se u sklopu projekta Porto Skadar Lake

Unatoč tome što se nalazi u zoni nacionalnog parka iz Montenegro Resorta tvrde da neće biti u sukobu s okolišem. Planirano je da Porto Skadar Lake ima ukupno 457 ležajeva, 30 luksuznih vila, spa centar, dva restorana, marinu za oko 30 brodova i tržnicu na kojoj će lokalno stanovništvo prodavati domaće proizvode, a samo noćenje će stajati 1000 eura. Za racionalno korištenja energije i vode predviđeno je da svaka vila ima vlastitu cisternu za prikupljanje kišnice, sustave za zagrijavanje vode solarnom energijom, fotonaponske panele i akumulatore za skladištenje električne energije."Zamislili smo da to bude najljepši eko-resort na svijetu.

Spojit ćemo luksuz i netaknutu prirodu, jer unikatno Skadarsko jezero svojom ljepotom pruža tu mogućnost. Bogati gosti traže mir kakav pruža Skadarsko jezero, ali se ne žele odreći luksuza, niti da cijelo vrijeme provode u apartmanima. Porto Skadar Lake će im deset mjeseci u godini osigurati odmor u pravoj divljoj ljepoti", kaže Zindović.Ulagač planira za građevinske i ostale radove angažirati domaću radnu snagu. "Kada se kompleks otvori u njemu će biti posla za domaću radnu snagu, a prema sadašnjim procjenama otvorit će se oko 200 radnih mjesta", obećava Zindović. Lokacija Mihailovići od Cetinja je udaljena 25, a od Podgorice 37 kilometara.

Komentirajte prvi

New Report

Close