Fischer ulaže 26 mil. eura u proizvodnju skija u Goraždu

Autor: Poslovni dnevnik , 10. ožujak 2015. u 22:00
Bekto Precisa može realizirati cijeli Fischerov proizvodni proces

Fischer Sports i Bekto Precisa obiteljske su kompanije koje dugo surađuju i čiji će se novi ugovor realizirati tijekom sljedećih šest godina.

Poznata austrijska kompanija Fischer Sports potpisala je novi ugovor s tvrtkom Bekto Precisa iz Goražda u BiH vrijedan 26 milijuna eura.

Ugovor će se realizirati u sljedećih šest godina, a u kompaniji Bekto Precisa ističu da je riječ o značajnoj investiciji koja će omogućiti proširenje kapaciteta i nova radna mjesta. Rezultat je to, kako navode BiH mediji, dugogodišnje odlične suradnje između Fischer Sportsa i Bekto Precise u proizvodnji vezova i drugih dijelova za Fischerove skije, koji se godinama proizvode u Goraždu. Fischerovi proizvodi namijenjeni su ekstremnim sportovima zbog čega se vodi briga o svakom detalju u proizvodnji, što je uvjet koji je Bekto Precisa, očito, potpuno zadovoljila.

 

450radnika

zaposleno je u pogonima tvrtke Bekto Precisa

U Bekto Precisi bit će realiziran cjelokupni proizvodni proces, potvrdili su  iz Fischera. "Tvrtke Bekto Precisa i Fischer već dugo imaju odličnu suradnju u razvoju sportske industrije i sada smo produžili tu suradnju novim ugovorom", izjavila je za Klix.ba Enisa Bekto, generalna direktorica Bekto Precise. "Fischer je obiteljska kompanija koja ima tradiciju dužu od 90 godina. U Bekto Precisi smo našli sigurnog partnera, zato i sklapamo ugovore", rekao je Markus Hartl, direktor nabave Fischer Sportsa. Bekto Precisa je, također, obiteljska kompanija koja proizvodi alate za plastiku i metale i druge proizvode. U pogonima tvrtke, na prostoru od 50.000 četvornih metara, zaposleno je 450 radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close