Mostar, Međugorje i Počitelj perjanice su hercegovačkog turizma i kroz ova mjesta godišnje prođu dva milijuna turista. No zanemarimo li ove poznate destinacije, Hercegovina i dalje ima što ponuditi, ovaj dio Mediterana pun je prirodnih ljepota. Zanimljivo, iako bismo pomislili da je Hercegovina suha, ona je zapravo puna rijeka, kupališta i vrlo ukusne hrane. Posljednjih godina po Hercegovini niču etnosela u kojima se nudi pravi mediteranski ugođaj, što je vrlo privlačno strancima. Ruralna, manje poznata Hercegovina, postaje pravi europski hit, piše Večernji list.
Krenete li iz Gruda prema Ljubuškom, tri kilometra od ovoga gradića naići ćete na Marića gaj. Obitelj Marić, Toni i Zdravka, svojim su vlastitim rukama izgradili ovo malo autentično hercegovačko etnoselo za kojim su turisti iz stranih zemalja doslovce ludi. Marića gaj je omiljen i Hercegovcima jer ovdje se jede toliko tražena domaća spiza. Mnogi koji ovdje jedu oduševljeno tvrde da je Hercegovina jedna od posljednjih europskih oaza ekološke hrane.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu