EBRD daje 20 mil. € malim i srednjim tvrtkama u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 30. lipanj 2019. u 21:59
Cilj je povećanje konkurentnosti BiH tvrtki

Financijski i tehnički paket pomoći će malim poduzetnicima da poboljšaju svoje proizvodne kapacitete.

Male i srednje tvrtke u Bosni i Hercegovini ostvarit će pogodnosti programa EBRD-a i EU, koje omogućavaju pristup kreditima, poticajnim sredstvima i tehničkoj pomoći kako bi poboljšale svoje mogućnosti na međunarodnom tržištu.

Paket financijske i tehničke pomoći, koji je predstavljen prošlog tjedna u Sarajevu, pomoći će malim lokalnim kompanijama u Bosni i Hercegovini da poboljšaju svoje proizvodne kapacitete i poslovanje. 

Također će podignuti kvalitetu njihovih proizvoda i usluga uvođenjem EU normi u područjima poput zaštite okoliša i standarda sigurnosti i kvaliteta, piše Startbih.ba.

EBRD osigurava 20 milijuna eura za četiri partnerske komercijalne banke: UniCredit banka Banja Luka, UniCredit banka Mostar, Sparkasse banka i Intesa Sanpaolo banka, za daljnje kreditiranje domaćih malih i srednjih tvrtki. 

Kompanije koje će udjelovati u ovom programu također će moći ostvariti pogodnosti tehničke pomoći kako bi pripremile projekte, kao i poticajnih grantova u iznosu od 15% troškova investicije, koje financira EU.

Novi program je nastavak EU-EBRD-ovog Programa za povećanje konkurentnosti malih i srednjih tvrtki u BiH, koji je EU podržala s iznosom od 4 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close