Države u kojima se najmanje radi, najviše uživa i najduže živi

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2024. u 08:47
FOTO: Pixabay

Svi sanjamo o zemlji u kojoj ćemo raditi manje, zarađivati više i živjeti duže. Možda ovo mjesto djeluje kao zemlja iz snova, ali službena statistika kaže da postoji.

Parametri koji su uzeti u obzir u okviru istraživanja Quality of Life na Sveučilištu Oxford prilikom rangiranja zemalja uključuju prosječan broj radnih sati tjedno, duljinu godišnjeg odmora, postotak stanovnika koji imaju neometan san tijekom noći, duljinu životnog vijeka i osjećaj sreće kod ispitanika u svakoj zemlji koja je obuhvaćena istraživanjem.

Na temelju zadanih kriterija, na vrhu je Luksemburg, između ostalog, i zahvaljujući sustavu u kojem poslodavci nagrađuju zaposlene s više godišnjeg odmora što su starije životne dobi.

Tako radnici stariji od 55 godina u ovoj zemlji imaju u prosjeku 36 dana plaćenog godišnjeg odmora.

Austrija i Danska, koje zauzimaju drugo i treće mjesto, radnicima daju minimalno 25 dana plaćenog odmora godišnje, a pogledajte cijelu top 10 listu zemalja čiji stanovnici očigledno najviše uživaju u životu:

– Luksemburg

– Austrija

– Danska

– Norveška

– Finska

– Švedska

– Francuska

– Bjelorusija

– Nizozemska

– Švicarska

Velika Britanija je na 17. mjestu zahvaljujući razumnom prosječnom radnom vremenu od 36 sati tjedno, relativno visokom životnom vijeku od 81,2 godine, a više od polovice ispitanika navelo je i da spavaju u prosjeku 7,5 sati tijekom noći, što je dobar rezultat.

Zanimljivo je da su se Sjedinjene Američke Države našle na 87. mjestu, između ostalog i zbog toga što radnicima uopće nisu zajamčeni plaćeni dani godišnjeg odmora, a dio populacije je nezadovoljan kvalitetom sna tijekom noći.

S druge strane, Kina, Meksiko i Malezija su izuzetno loše rangirani, jer se u sve tri zemlje radi u prosjeku 46 sati tjedno. S obzirom da je radno vrijeme znatno dulje, očekivali biste da će zaposleni dobiti više slobodnog vremena.

Međutim, to uopće nije slučaj, jer se u Kini dobiva svega 5 dana godišnjeg odmora, u Meksiku 6, a u Maleziji 8, piše Nova.rs.

Komentari (4)
Pogledajte sve

I tako kupovao ja neku odjeću . Butikuša se činila ok iako je Dalmatinka, ali nije zaboravila odhebati me dvocijevka.. kao mora ona sada ići.. (2 metra dalje)

Mojim vjernim čitateljima:

 

Kupil sam si Audi A6 Ersatz jer su se babe rugale mom b segmentu…  (Podjednako su mi dobri, b segment je japanski benzinac i niš se ne čuje)..  ” očajnik u krizi srednjih godina 😁”..

Recimo da se radi o bijeloj Mazdi 6 tdi.. kožna sjedala naravno i 2 auspuva jer inače nema smisla.. ne ona seljačka nego ona sa rupicama

I idem ja u butik gore opisani, i na vuglu butikuša susjeda kaj misli da me može na križu držati, a udana je za oca i psa. Znači value system seosko- marksistički- mazohistički.. samo ju krv djevica može izliječiti 😁

i vidim ja nju okrenula leđa i zabacuje kosu.. nisam ju odmah prepoznao jer se udebljala još 10 kila… Svima je ispričala da sam ju pozvao kavu .

I kad me već provocirali butikuša uletio sam maloj štakoruši iako nije moj tip, tojest obrnuto.. bila je s debelom frendicom, ali kukavički je uletati ružnoj frendici..

I potapšao ja nju po ramenu ova se iskrivila i pogledala me s mješavinom iščuđavanja i tihog gađenja.. nije da nisam očekivao jer je sitna i hoda sitnim koracima, imala je nakita i debilnu crnu pripijenu haljinu i ravnu glavu, znači ništa izvan moje lige..

Bio sam obučen casual ali čist i mirišljav..

Nekog slabijeg bi možda ubila, ali očita gadura mi ništa ne može.. . Najopasnije su “dobre i osjećajne cure” koje pobuđuje očinske i zaštitničke emocije, a uvijek su sa nekim gadom 😁🤣👽

..nešto mi poznato iz mladosti ovo za više dana godišnjeg prema radnom stažu pa i preko 25dana

Ustvari, Brad Pitt bi bio napadan od strane konobara, autolimara, dostavljača i blagajnika jer je đubre🧐..

Na kraju bi ga silovale pretile babe

<p>Jedan od glavnih faktora uživanja je zdrav sexualni život… Sad, u Hr muškarac malo ljepši i bolji od Brada Pitta možda i može imati zdrav sexualni život, ali kevin Costner očito ne. </p>
<p> </p>
<p> </p>

New Report

Close