Donald Trump tužio New York Times i svoju nećakinju Mary

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2021. u 21:59
Foto: Reuters

Kontroverzni milijarder još uvijek ne priznaje rezultate izbora iz studenog 2020. ne skrivajući ambicije da se vrati u Bijelu kuću 2024. pa podizanje tužbe treba promatrati u tom kontekstu.

Bivši američki predsjednik Donald Trump tužio je svoju nećakinju i list New York Times zbog članka iz 2018. godine u kojem se tvrdi da je umiješan u “sumnjive porezne sheme”, prenosi BBC.

Kontroverzni milijarder još uvijek ne priznaje rezultate izbora iz studenog 2020. ne skrivajući ambicije da se vrati u Bijelu kuću 2024. pa podizanje tužbe treba promatrati u tom kontekstu. Trump u tužbi koja je podignuta pred sudom u New Yorku optužuje nećakinju Mary Trump i novinare New York Timesa da su “upleteni u podmuklu zavjeru” kako bi pribavili povjerljive dokumente. Tvrdi se da je Mary Trump prekršila sporazum o nagodbi koji joj zabranjuje da otkrije dokumente. Nećakinja bivšeg američkog predsjednika, čije su četiri godine mandata obilježile kontroverze i skandali, kao i duboka polarizacija birača u SAD-u, otkrila se kao izvor priče u memoarima publiciranima 2020. godine pod nazivom “Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man”, u prijevodu “Previše i nikad dovoljno: Kako je moja obitelj stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu”.

Mary Trump, kćer predsjednikovog starijeg brata Fred Trumpa Jr. koji je umro 1981. u 42. godini, zasad nije komentirala tužbu.

Donald Trump odbija tvrdnje iznesene u knjizi, a neuspješno je pokušavao spriječiti njezinu objavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close