Donald Trump obratio se javnosti: Ovo je velika prevara, idemo na Vrhovni sud

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2020. u 08:38
FOTO: REUTERS/Carlos Barria

Sjedinjene Američke Države danas biraju predsjednika. Gotovo sva birališta su zatvorena, a američki predsjednik Donald Trump osvojio je tri ključne države – Floridu, Teksas i Ohio. Trump se obratio javnosti.

“Jedna tužna grupa ljudi pokušava diskreditirati naše rezultate večera”, rekao je Trump. “Pripremamo se za veliko slavlje”, kazao je.

“Građani ove zemlje izašli su na izbore u rekordnom broju, dobili smo Floridu. Dobili smo Ohio, Teksas. Jasno je da smo dobili i Georgiju, tu nas ne mogu uhvatiti. Isto tako dobili smo i Sjevernu Karolinu, ni tu nas ne mogu uhvatiti. Imamo šanse i u Arizonu i netko je proglasio da je to pobjeda za Bidena, i to je moguće… ali i tamo ima glasova koje bi mogli dobiti i to bi se moglo okrenuti”, rekao je.

“Nemoguće nas je uhvatiti i zato će prednost i porasti. Dobijamo i u Michiganu i to za puno, za gotovo 300.000 glasova, 65% glasova je prebrojano. Vodimo i u Wisconsinu. Maloprije sam pričao s guvernerom Teksasa, koji mi je čestitao. I rekao mi je “usput, što se događa, ovakvo nešto još nisam vidio”. Dobili smo i Michigan. I kad uzmete sve te države koje smo dobili večeras i margine s kojima smo dobili. I odjednom – što se događa s izborima? Znate što se dogodilo? Znali su da ne mogu dobiti i sad govore da idemo na sud. Od početka sam rekao da će poslati desetke milijune glasova i ako ne dobiju, idu na sud. Florida je bila nevjerojatna pobjeda, Teksas, Ohio, tamo smo uvjerljivo dobili… Velika pobjeda i u Sjevernoj Karolini. I odjednom je sve stalo. Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju. Iskreno, dobili smo ove izbore. Naš cilj je sada očuvati integritet naše zemlje. Ovo je velika prevara. Idemo na Vrhovni sud, ne želimo da nađu neke glasove u 4 ujutro i dodaju ih na popis. Ovo je tužan trenutak. Mi ćemo dobiti ovo. Što se mene tiče, već smo dobili”, rekao je Trump.

Trump i Biden u tijesnoj utrci, čekaju se rezultati nekoliko ključnih država

Komentirajte prvi

New Report

Close