Diageo prodao poslovanje s vinima Australcima za pola milijarde dolara

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 14. listopad 2015. u 21:59
Diaego posjeduje i vinograde u Kaliforniji te britansku vinariju Blossom Hill/Thinkstock

Vlasnik Johny Walkera usredotočit će se na žesticu.

London Australska kompanija Treasury Wine Estates (TWE) najavila je kupnju većinskog udjela Diageo vinarija za koji nudi 552 milijardi dolara i dodatnih 48 milijuna dolara za najam imovine.

Ovim poslom TWE će zaokružiti svoju poslovnu strategiji širenja na europsko tržište i jačanja pozicije na njemu. "Vino više nije primarni fokus Diagea, a prodaja nam otvara brojne druge mogućnosti.", komentar je Ivana Menezesa, predsjednike Uprave Diaega, javlja BBC.

Poslovni zaokret za Diageo, u čijem su vlasništvu brendovi poput Johnnie Walkera, Smirnoffa i Guinessa, ujedno je bio odlična prilika za australskou kompaniju željnu širenja. Nakon loših prošlogodišnjih rezultata, kada je TWE, zabilježio prvi minus u povijesti kompanije i posljedičnom padu vrijednosti dionica od 13 posto, poslom s Diageom, Australcima će se otvoriti američko, kanadsko, azijsko i južnoameričkom tržištu. Naime, Diaego posjeduje i vinograde u Kaliforniji te britansku vinariju Blossom Hill, koja također ulazi u sklopljeni dogovor o prodaji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close