Desničarska udruga ne želi hrvatske fotoreportere u Beogradu

Autor: Agencija VLM , 06. lipanj 2013. u 15:33
Ilustracija

Rrazlog ljutnji je fotografija na pozivnici za ovu izložbu na kojoj je fotografija snimljena u Zagrebu na Trgu bana Jelačića na proslavi oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača

Desničarska udruga Napredni klub i njen predsjednik Čedomir Antić, inače član Krunskog savjeta, traže otkazivanje izložbe Hrvatska novinska fotografija 2012. što je Zbor fotoreportera Hrvatske priređuje u Beogradu, a danas bi u 18 sati trebala biti otvorena.

Kako javljaju mediji u Srbiji, razlog ljutnji Naprednog kluba i Čedomira Antića je fotografija na pozivnici za ovu izložbu na kojoj je fotografija snimljena u Zagrebu na Trgu bana Jelačića na proslavi oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Liberalne beogradske E Novine ismijavaju Antića i Napredni klub pa navode kako "u rezolutnom priopćenju, Antić traži da se izložba otkaže, da se zaustavi Google i da se ukine Hrvatska – a da se on proglasi za regenta!".

– Izbor te fotografije je otvorena provokacija žrtava zločina Ante Gotovine i hrvatskog rukovodstva nad srpskim narodom. Ovakvim ponašanjem ljudi iz agencije BETA (koji su suorganizatori izložbe) dodatno se potvrđuje da Haaški sud nije imao nijednu drugu funkciju osim kazniti Srbe te da je na sceni legitimizacija takvog stava – grmi ogorčeni Čedomir Antić.

– Držimo da je krajnje neumjesno i nekorektno prema srpskoj javnosti i stotinama tisuća Srba prognanih iz Hrvatske na pozivnicu staviti fotografiju sa zagrebačke proslave oslobađanja Ante Gotovine pred Haaškim tribunalom. Pitamo: Da li bi se u Hrvatskoj za otvaranje izložbe novinarskih fotografija srpskih novinara, na pozivnici mogla naći fotografija, recimo, Arkanovih tigrova ili bombardiranja Dubrovnika? Kakva bi reakcija uslijedila u hrvatskoj javnosti možemo samo pretpostaviti. Zato je ovakav čin Hrvatskog zbora novinara i agencije BETA nemoralan i nekorektan – navodi se u priopćenju Naprednog kluba.

Komentirajte prvi

New Report

Close