Čovjeku iz svemira misteriozan objekt pao u kuću, NASA ima objašnjenje

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2024. u 09:14
Foto: X

Otero je također objavio isječak s video kamere iz svog doma gdje se čuje zvuk prolaska kroz krov u 14:34 sati.

NASA je priopćila da analizira objekt koji se srušio s neba u kuću jednog čovjeka na Floridi, a odmah su posumnjali i što bi to moglo biti. Misle da bi to mogao biti komad otpada izbačen s Međunarodne svemirske postaje.

Alejandro Otero iz Naplesa na Floridi objavio je na X da je predmet “probio krov i prošao kroz 2 kata” njegove kuće, gotovo pogodivši njegovog sina, popodne 8. ožujka. On vjeruje da je to komad paletnog tereta koji sadrži stare baterije koje su timovi za kontrolu na tlu NASA-e otpustili s orbitalne postaje 2021. godine, piše Klik.hr.

Prema službenim projekcijama, trebao se bezopasno izgorjeti iznad zemljine atmosfere 8. ožujka. Otero je također objavio isječak s video kamere iz svog doma gdje se čuje zvuk prolaska kroz krov u 14:34 sati. “Tako je 19:34 UTC, što je vrlo usklađeno s procjenom Space Forcea o ponovnom ulasku preko Meksičkog zaljeva u 19:29 UTC,” primijetio je astrofizičar Jonathan McDowell. “Mislim da biste mogli biti u pravu i da je riječ o dijelu s ponovnog ulaska palete baterija EP-9.”

Komentirajte prvi

New Report

Close