Apple udružuje snage s njemačkim proizvođačem softvera

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2016. u 13:28
Foto: Reuters

Partnerstvo bi kroz povezivanje aplikacija na iPhoneima i iPadovima sa SAPovom softverskom platformom za kompanije HANA trebalo znatno unaprijediti rad na mobilnim uređajima.

Američki tehnološki div Apple udružio je snage s njemačkim proizvođačem poslovnog softvera u sklopu nastojanja da privuče više klijenata iz redova poslovne zajednice.

Partnerstvo bi kroz povezivanje aplikacija na iPhoneima i iPadovima sa SAPovom softverskom platformom za kompanije HANA trebalo znatno unaprijediti rad na mobilnim uređajima, pojasnile su dvije kompanije u zajedničkom priopćenju objavljenom u četvrtak.

"Partnerstvo će transformirati korištenje iPhonea i iPada u poduzećima spajanjem inovacija i sigurnosti koje nudi iOS sa SAP-om stručnošću na području poslovnog softvera", kazao je u priopćenju izvršni direktor Applea Tim Cook.

Podsjetio je da je SAP lider na području poslovnog softvera i da se oko 76 posto poslovnih transakcija obavlja putem sustava njemačke tvrtke.

Informatički inženjeri dobit će upute za izradu aplikacija koje će koristiti funkcije HANA-e i Appleovih mobilnih operativnih sustava, navode kompanije.

"Mi ćemo pomoći isporučivati 'žive' podatke ljudima gdje god i kada god oni radili", rekao je izvršni direktor SAP-a Bill McDermott o partnerstvu s Appleom. "Apple i SAP dijele predanost oblikovanju budućnosti", dodao je. 

Apple je uspostavio sličnu suradnju s IBM-om i Cisco-om u nastojanju da učini iPhone i iPad snažnim alatima za obavljanje posla u uredima i na terenu.

Komentirajte prvi

New Report

Close