Amazon otvorio pravu knjižaru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. studeni 2015. u 08:33
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/PIXSELL

Knjige su naslovnicama okrenute kupcima umjesto da su poredane na policama kao u drugim knjižarama te se pokraj njih nalaze kritike korisnika Amazona.

Najveća svjetska internetska trgovina Amazon u utorak je otvorila vrata svoje prve prave trgovine, knjižare u Seattleu, gradu na sjeverozapadu SAD-a.

"Neka ne bude zabune ovo nisu metaforička vrata", kazala je potpredsjednica Amazon Books Jennifer Cast. "Ova stvarna drvena vrata ulaz su u našu novu trgovinu". Fotografije na internetskoj stranici tvrtke pokazuju redove drvenih polica za knjige i kupce koji u naslonjačima čitaju – slika i prilika američkih knjižara.

No ponuda knjiga više je u vezi s internetskim poslovanjem Amazona nego s lancem i neovisnim američkim knjižarama koje je istisnula s tržišta. Izbor naslova koje trgovina nudi rezultat je kritike kupaca u internetskoj trgovini Amazona. Knjige su naslovnicama okrenute kupcima umjesto da su poredane na policama kao u drugim knjižarama te se pokraj njih nalaze kritike korisnika Amazona.

Kritičari vide otvaranje knjižare kao ironični potez tvrtke koja je 1994. započela prodaju knjiga internetom i nižim cijenama dovela do gašenja brojnih stvarnih knjižara u SAD-u. Tijekom dva desetljeća Amazon je postao najveća svjetska internetska trgovina.

Komentirajte prvi

New Report

Close