Amazon blokirao Apple i Google TV

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 04. listopad 2015. u 21:59
Amazon ušao u digitalnu TV/Reuters

E-trgovac odbio prodavati uređaje nekompatibilne s Prime Videom.

Iako su Apple i Google u borbi za prevlast među korisnicima svojih TV usluga računali na podršku internetske trgovine, na jednog partnera ipak ne mogu računati.

Amazon je, naime, odlučio prekinuti s prodajom Appleovih i Googleovih uređaja za TV streaming u korist poticanja svoje usluge Prime Video. Njime i uređajima koji ovaj Amazonov program podržavaju, planiraju preuzeti carstvo digitalnih medija, dok su druge igrače odbacili.

"Ono što prodajemo treba biti kompatibilno s uslugom Prime Video kako bismo izbjegli zbunjivanje kupaca. Roku, Xbox, PlayStation i Fire TV upravo su odličan izbor", oglasio se Amazon. Iako nije eksplicitno navedeno da se zabrana odnosi na uređaje kompatibilne s Google i Apple platformama, iz vijesti koju je prvi prenio Bloomberg lako je pretpostaviti o kojim je rivalima riječ. No, Google se brzo snašao, te je gotovo istovremeno najavio da će usluga HBO Now biti dostupna na TV uređajima koji podržavaju Android, a Apple je tek u potrazi za sadržajem koji će mu osigurati prednost u odnosu na ostale igrače.  

Da su Amazonove ambicije pomalo megalomanske prvo je dokazao trogodišnji ugovor težak 250 milijuna dolara sklopljen s voditeljima BBC-ova Top Geara. Međutim, nakon što se Amazonova serija "Transparent" okitila s pet Emmyja, najveći svjetski internetski trgovac zadobio je prvo priznanje industrije zabave. 

Komentirajte prvi

New Report

Close