Zrakoplovne kompanije reduciraju letove za Zagreb

Autor: Darko Bičak , 02. ožujak 2020. u 11:51
Foto: Getty Images

Korean Air odgodio je nastavak sezonskih letova između Seula i Zagreba s 31. ožujka na 23. travnja.

Qatar Airways, Emirates i Korean Air smanjili su poslovanje u Zagrebu kao rezultat stalnih strahova od izbijanja koronavirusa. Kako doznaje Ex-Yu Aviation News, od sljedećeg tjedna Qatar Airways smanjuje dvostruke dnevne letove između Dohe i hrvatske prijestolnice na dvanaest letova tjedno. Zrakoplovna tvrtka više neće vršiti drugu rotaciju u utorak i srijedu, barem do početka ljetne sezone 2020., koja počinje 29. ožujka. U ovom trenutku katarski prijevoznik zadržao je nepromijenjen raspored za svoja preostala odredišta u regiji, no činjenica je da Qatar ima daleko najviše letova za Zagreb.


Emirates, koji će 29. ožujka nastaviti s radom u Zagrebu, trenutno je u tijeku ažuriranja poslovanja za brojne rute. Smanjio je svoju dnevnu uslugu između Dubaija i hrvatske prijestolnice na šest tjedno, a polazak u utorak je uklonjen. Promjena trenutno utječe samo na njegova prva dva tjedna, do Uskrsnog tjedna, međutim, zrakoplovna kompanija i dalje vrši prilagodbe po mreži. Emirates je zatražio od osoblja da uzmu dobrovoljno plaćeni i neplaćeni dopust jer se učinci koronavirusa širom svijeta povećavaju. U e-mailu kojeg je Emirates poslao zaposlenicima ističe se da je zbog koronavirusa došlo do „mjerljivog usporavanje poslovanja u svim našim brendovima“ i pozvala su zaposlenike na “fleksibilnost u načinu rada“.


Kao što je već ranije izviješteno, Korean Air odgodio je nastavak sezonskih letova između Seula i Zagreba s 31. ožujka na 23. travnja. U Europi je korejska zrakoplovna kompanija obustavila i letove za Milano i smanjila frekvencije širom svoje globalne mreže. Od putnika se traži da nastave pratiti njihov status leta radi daljnjih promjena. Vlada Južne Koreje ranije ovog tjedna najavila je mjere za pomoć aviokompanijama tijekom usporavanja putovanja, uključujući zajmove i odgađajući aerodromske pristojbe. U ovom su trenutku učinci na raspored zagrebačke zračne luke ograničeni, s tim da se one aviokompanije koje se uvelike oslanjaju na putnike iz Azije modificirale svoj raspored.

Komentirajte prvi

New Report

Close