Vlasnik Nova TV i Telemacha preuzima još jednog telekomunikacijskog operatera

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. kolovoz 2021. u 12:27
Foto: pixabay

Transakcija, čija vrijednost se u priopćenju ne navodi, podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima, a očekuje se da će biti dovršena tijekom 2022. godine.

United Grupa, u sklopu koje u Hrvatskoj između ostalog posluju telekom Telemach i televizije N1 i Nova TV, objavila je u ponedjeljak da je postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas.

Wind Hellas jedan je od tri mobilna operatera u Grčkoj, ima ukupno 4,2 milijuna korisnika i nudi mobilne, fiksne, internetske i televizijske usluge, a ostvaruje godišnje prihode veće od 500 milijuna eura.

Transakcija, čija vrijednost se u priopćenju ne navodi, podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima, a očekuje se da će biti dovršena tijekom 2022. godine.

United Grupi će omogućiti povezivanje Winda sa njegovim grčkim operaterom Nova, koji nudi pay-TV usluge. To će stvoriti, istaknuto je, snažnog konvergentnog operatera koji će postati drugi na tržištu fiksnog broadbanda i televizijskih usluga.

“Na atraktivnom tržištu sa snažnim potencijalom za daljnji rast, kombinacija Winda i Nove omogućava bolju poziciju za konvergentnu ponudu, nove tehnologije i vrhunsku uslugu, a korisnici u Grčkoj dobit će veću vrijednost”, apostrofirali su iz United Grupe.

Nikos Stathopoulos, partner u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik United Grupe u izjavi koja se prenosi u priopćenju rekao je da je akvizicija i integracija uspješne lokalne kompanije u telekom i medijskom biznisu osnova strategije rasta United Grupe u Europi.

“Grčka je za nas ključno tržište i s preuzimanjem kompanije Wind možemo stvoriti vodećeg konvergentnog operatera i doprinijeti razvoju grčkog telekomunikacijskog tržišta kroz  ulaganja u mrežnu infrastrukturu, sadržaj, tehnologiju i inovativne proizvode i usluge te biti vodeći pokretač u digitalizacije Grčke”, izjavio je Stathopoulos.

Izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag ustvrdila je da ovaj sporazum potvrđuje dugoročnu predanost te kompanije grčkom tržištu.

“Poslovanje mobilnog operatera Wind izvrsno se uklapa u portfelj United Grupe i kompanije Nova u smislu stručnosti u telekomunikacijskim i medijskim uslugama. Preuzimanjem kompanije Wind kupujemo uspješno poslovanje koje će nam omogućiti jačanje pozicije i proširivanje ponude za naše korisnike u Grčkoj”, izjavila je Boklag.

United Grupa ima sjedište u Nizozemskoj, posluje u osam zemalja i ima približno 11 milijuna korisnika, gotovo 14,5 tisuća zaposlenih te godišnji prihod od oko dvije milijarde eura. Od ožujka 2019. u većinskom je vlasništvu kompanije BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska i njegov servis EON te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovaj Telemach je katastrofa od firme u svakom pogledu, od brzine interneta do njihovih katastrofalnih aplikacija i uslužnosti osoblja i upornog slanja krivih računa.

New Report

Close