FOTO: Ulaganjem više od 100 milijuna kuna u Sesvetama niče globalni centar ove megatvrtke, pogledajte pogon

Autor: Marija Crnjak , 20. srpanj 2022. u 13:19
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nipro Corporation Japan kupila je tvornicu u Sesvetama (bivša Piramida) od fonda Blue Sea Capital, a nedavno je i nagrađena kao najuspješnija akvizicija 2021. godine.

Japanska megatvrtka Nipro Corporation Japan predstavila je danas svoju investiciju veću od 100 milijuna kuna u Sesvetama, gdje grade novu tvornicu ampula i bočica za farmaceutsku industriju, Nipro PharmaPackaging Hrvatska.

Kako je poznato, Nipro Corporation Japan kupila je tvornicu u Sesvetama (bivša Piramida) od fonda Blue Sea Capital, a nedavno je i nagrađena kao najuspješnija akvizicija 2021. godine. Sa do sada ostvarenim i najavljenim investicijama Nipro nastavlja trend rasta prihoda i zapošljavanja u Sesvetama, a sa današnjim danom službeno je predstavljena investicija u novu tvornicu koja će proizvoditi ampule i bočice.

Nipro Japan je izabrao  tvornicu u  Sesvetama kao Nipro-ov Globalni centar izvrsnosti u proizvodnji staklenih ampula. Tvornica radi znatno iznad očekivanja i raste brže od plana i trenutno je među 3 vodeća igrača u proizvodnji ampula i bočica za lijekove na svijetu. U Sesvetama se dnevno proizvede gotovo dva milijuna ampula i bočica za punjenje različitih lijekova diljem svijeta, a nakon završetka najavljene investicije, očekuje se i dodatno povećanje proizvodnje na više od dva i pol milijuna ampula i bočica  dnevno te 50-ak novih radnih mjesta.

Direktor globalnog poslovanja Nipro Corporation i predsjednik Nipro Europe, Tsuyoshi Yamazaki pojasnio je kako je Nipro Corporation Japan pogonom u Sesvetama kompatibilan s hrvatskim vrijednostima i načinom poslovanja, jer njeguju poduzetništvo i prihvaćaju međunarodni način razmišljanja, koji je potreban za djelovanje na globalnoj razini. „Želja za uspjehom“ ili „Iyoku“ je kredo naše tvrtke, a vidimo da hrvatski narod i naši kolege to jasno pokazuju. Ovo nas tjera da vjerujemo u obećavajuću budućnost za Nipro PharmaPackaging Hrvatska i mi smo tu da podržimo daljnji razvoj tvornice u Sesvetama,” kazao je Yamazaki.
Stephan Arnold, izvršni direktor tvrtke Nipro PharmaPackaging International potvrdio je ambiciozne planove rasta za tvornicu u Hrvatskoj. “Povećavamo svoje kapacitete i proširujemo naše tehničke mogućnosti na više lokacija, ali u Hrvatskoj rapidno ubrzavamo svoje investicijske planove. Uspostavili smo sinergiju s drugim tvornicama u našoj proizvodnoj mreži i postavljamo centre izvrsnosti diljem čitave Nipro grupacije. Nipro PharmaPackaging Hrvatska odabran je kao Nipro-ov Globalni centar izvrsnosti u proizvodnji ampula”, kaže Arnold.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Krešimir Sečak, član uprave Nipro PharmaPackaging Hrvatska istaknuo je kako je za management i cijelo osoblje ova odluka da postaju Globalni centar izvrsnosti za ampule, kao i nastavak investicija, veliko međunarodno priznanje. “To priznanje rezultat je napornog rada, stručnosti i predanosti naših zaposlenika pokazanih tijekom proteklih desetljeća. Proširujemo naše mogućnosti za proizvodnju ampula i bočica, ali također namjeravamo u skoroj budućnosti ovdje proizvoditi i sterilne staklene injekcije koje su jedan od najzahtjevnijih proizvoda u koje se pune lijekovi. Htio bih ponovno naglasiti da upravo ovdje u Hrvatskoj, u zagrebačkim Sesvetama, proizvodimo više od 650 milijuna staklene ambalaže godišnje u koju se pune lijekovi koji spašavaju ili pomažu ljudskim životima diljem svijeta i na to smo izrazito ponosni.” kaže Sečak.

Komentirajte prvi

New Report

Close