Uber do kraja godine stiže u Sloveniju

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2016. u 22:00
Uber već posluje u Hrvatskoj, Foto: PD

Servis za prijevoz za početak bit će dostupan u Ljubljani, ali zanimaju ih i manja mjesta.

Uber želi prije kraja ove godine ući u Sloveniju, rekao je na marginama Bledskog strateškog foruma generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac, dodajući da je cilj kompanije surađivati s glavnim gradom u državi. “U Hrvatsku smo došli prije gotovo deset mjeseci, jedan od sljedećih koraka je Slovenija”, rekao je Tremac, navodi Delo.

Prema njegovim riječima, Uber namjerava u Sloveniju uvesti najpopularniji servis u Europi UberX, a priprema i posebno iznenađenje za Ljubljanu, koja će postati jedan od više od 500 gradova u kojima Uber već posluje, a kompanija je već prisutna u 21 zemalji članici EU.

Teško je procijeniti koliko vozača ili partnera može Uber privući u Ljubljani, piše Delo. Sigurno je da bi oni, kao i drugdje u regiji, trebali biti pojedinačni poduzetnici ili tvrtke koji zadovoljavaju sigurnosne standarde i posluju u skladu s poreznim i drugim propisima. “Plaća se bezgotovinski, moguće je pratiti sve transakcije i plaćaju se svi porezi”, rekao je Tremac, objašnjavajući da je brzi napredak tehnologije omogućio tvrtki da se postigne kritična masa i u manjim mjestima. “Sada su nam zanimljiva mjesta koja su mnogo manja od Ljubljane,” rekao je Tremac.

Komentirajte prvi

New Report

Close