Slovenski mjerni uređaji za NASA-u, Lufthansu i Bosch

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2017. u 22:01
List Delo izabrao je Dewesoft za poduzetničku zvijezdu 2017., Foto: PD

Tvrtka Dewesoft većinu prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima.

Tvrtka Dewesoft postala je poduzetnička zvijezda 2017. godine u izboru ljubljanskog lista Delo. Stručno povjerenstvo izabralo je tvrtku iz Trbovlja između 20 nominiranih malih i srednjih poduzeća.

Dewesoft je povjerenstvo uvjerio brzim rastom i izvrsnim financijskim rezultatima, usredotočujući se na istraživanje i razvoj, osvajanje globalnih tržišta, potencijalom za uspješno poslovanje u budućnosti, ambicioznom vizijom i društvenom odgovornošću, objašnjava Delo.

Neto dobit 4 mil. eura

Dewesoft je poznato ime na globalnom tržištu mjernih tehnika, a među istaknutim kupcima nalaze se NASA, Kennedy Space Center, Lufthansa, Bosch, većina proizvođača automobila i drugi. Tvrtku su 2000. godine zajedno osnovali Andrej Orožen i Jure Knez.

 

17milijuna

eura iznosili su prihodi tvrtke Dewesoft prošle godine

Kompanija je rasla na temelju izvrsnih proizvoda. Prihode su u posljednjem desetljeću povećali deset puta, na prošlogodišnjih gotovo 17 milijuna eura, što im je donijelo nešto manje od četiri milijuna eura neto dobiti.

Veliku većinu svojih prihoda ostvaruju na inozemnim tržištima, u Americi, Europi i Aziji. Broj zaposlenika stalno se povećava, u Trbovlju zapošljavaju 66 osoba i stotinjak drugdje u svijetu. Krajem prošle godine ostvareno je više od 115 tisuća eura dodane vrijednosti po zaposleniku. Razvoj je glavni razlog za uspješan rad i prodaju proizvoda. Zbog toga u razvoj ulažu 80 posto svoje dobiti, a približno polovica članova tima u Sloveniji sudjeluje u istraživanju i razvoju. Tri četvrtine svih zaposlenika ima šesti ili viši stupanj obrazovanja. O planovima za budućnost suosnivač kompanije Andrej Orožen kaže: “Nećemo se zaustaviti na ulaganja u tehnologiju, instrumente i alate. Nakon petogodišnjeg programa uložit ćemo u nove proizvode u novom programu. Isto vrijedi i za proizvode koji odgovaraju industrijskim standardima 4.0.”

Šire se u nove zemlje

On dodaje da će kompanija razvijati nove mjerne uređaje koji će biti još precizniji i brži. Prvi iz serije novih mjernih uređaja bit će predstavljen u travnju iduće godine na mjeriteljskoj konferenciji, na koju žele pozvati svoje partnere iz cijelog svijeta. Također će ulagati u nova tržišta, kao što je Švedska, a otvaraju tvrtku i u Italiji. Novo tržište za Dewesoft je i Danska, a sljedeće godine žele obitelji Dewesofta pridružiti Argentinu i Kanadu.

“Naša vizija je postati jedna od najvećih kompanija u svijetu mjerne tehnologije. Želimo našim klijentima ponuditi sveobuhvatno rješenje za mjerenja i kontrolu”, kaže Jure Knez, drugi suosnivač kompanije Dewesoft.

Komentirajte prvi

New Report

Close