Schneider Electric objavio globalne pobjednike drugog izdanja Sustainability Impact Awards

Autor: Objava za medije , 16. travanj 2024. u 10:15
Foto: Press

12 globalnih partnera, kupaca i dobavljača prepoznatih po izvanrednom učinku u dekarbonizaciji vlastitih poslovnih aktivnosti ili dekarbonizaciji poslovnih aktivnosti svojih kupaca

    Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, danas je objavio globalne pobjednike najnovijih nagrada Schneider Electric Sustainability Impact. Pobjednici su pohvaljeni za svoje napore u dekarbonizaciji, unutar i izvan svojih organizacija.

    Nagrada, pokrenuta 2022. godine, odaje priznanje doprinosu Schneiderovog partnerskog ekosustava u stvaranju održivijeg svijeta i svijeta električne energije. Ove godine Schneider je proširio opseg prihvatljivih tvrtki kako bi uključio kupce i dobavljače, kao i kanalske partnere.

    Sudionici su ocjenjivani na temelju njihovog integriranog pristupa održivosti, njihovih napora za elektrifikaciju, smanjenje i zamjenu te njihovih nastojanja da stvore budućnost uz Electricity 4.0 kroz aktivnosti za izradu strategije, digitalizaciju i dekarbonizaciju.

    To uključuje poboljšanje energetske učinkovitosti i implementaciju digitalnih alata i tehnologija, kao i druge primjere utjecaja i inovacija. Kriteriji odabira također su sagledavali šire napore za postizanje ciljeva nulte stope emisija kroz elektrifikaciju i digitalizaciju poslovanja. Osim primanja vrijednih priznanja, dobitnici nagrada imaju koristi od globalne vidljivosti koja bi mogla dovesti do novih poslovnih prilika.

    “Sustainability Impact Awards su izvrsna platforma za nas da proslavimo vrijedne doprinose naših kupaca i partnera širom svijeta u dekarbonizaciji ne samo vlastitih poslovnih aktivnosti nego i šire. Ostaje ključno da zajedno i dalje radimo kako bismo postigli naše zajedničke ciljeve održivosti, te da cijenimo priliku za učenje jedni od drugih. Nadamo se da će ovogodišnja dodjela nagrada partnerima, kupcima i dobavljačima, zbog iznimne predanosti pozitivnom utjecaju poslužiti kao inspiracija organizacijama širom svijeta koje kreću na put dekarbonizacije “, rekao je Rohan Kelkar, EVP za globalne energetske proizvode u Schneider Electricu.

    Foto: Press

    Pobjednici Sustainability Impact Awards 2023

    Priznanje – Impact to my Enterprise

    • BlackRock, Sjedinjene Američke Države – otvorenje novog sjedišta u New Yorku primjer je ciljeva održivog poslovanja tvrtke, s najboljom energetskom učinkovitošću u klasi, smanjenim utjecajem na okoliš i zdravim unutarnjim okolišem za zaposlenike.
    • CapitaLand, Indija – pripremili su svoj portfelj nekretnina za budućnost kako bi se zaštitili od rizika klimatskih promjena i izbjegli prerano zastarijevanje. Provodeći pametno i održivo upravljanje vodom i energijom, tvrtka je postigla smanjenje ugljika od 20% od 2019. godine do danas.
    • FCOM, Japan – je uspješno smanjio učinkovitost potrošnje energije (PUE) s 2,6 na 1,24 implementirajući inovacije koje smanjuju potrošnju energije i poboljšavaju operativnu učinkovitost. Koristeći lokalnu obnovljivu energiju kako bi doprinijeli  smanjenju emisija CO2 i planirajući vlastitu pametnu mrežu u budućnosti. Tvrtka čak ima FCOM šumu od 44,5 ha u kojoj zaposlenici sade i brinu o listopadnim stablima paulovnije.
    • Sveučilište Novog Južnog Walesa, Australija – rade zajedno s partnerima na postizanju plana ekološke održivosti kako bi smanjili utjecaj na okoliš i pozicionirali svoje kampuse i prakse kao lidere u održivosti. Inovativni ugovor o kupnji solarne energije (PPA) pomoći će u postizanju 100% neto-nulte emisije tijekom petnaestogodišnjeg razdoblja PPA i uštedjeti oko 1,25 milijuna tona emisija stakleničkih plinova.
    • VELUX Grupa, Danska – ugovorila je konzultantske usluge Schneider Electrica za prepoznavanje i razvoj inicijativa koje podupiru VELUX-ov cilj Carbon Neutral 2030 o proizvodnji emisija Scope 1 i 2. Od 2023. godine, 100% energije koju troši VELUX dolazi iz obnovljivih izvora (porast u odnosu na 98,2% iz 2022. godine).

    Priznanje – Impact to My Customers

    • Acciona, Španjolska – posljednjih godina surađivali sa Schneider Electricom kako bi poboljšali kvalitetu svoje imovine u sektoru vodoopskrbe koristeći tehnologiju kao što je Plant Management System s AVEVA alatima i IoT integracijom. Njihovo globalno znanje i iskustvo, u kombinaciji s ekosustavom partnera (uključujući Schneider kao važnog tehnološkog partnera) omogućuje CECOA-i (Centar za koordinaciju vodnih operacija) sigurnu vezu s njihovom vodnom infrastrukturom, te s podacima u stvarnom vremenu. Ovaj uvid pokreće optimizacije i učinkovitost, za održivo upravljanje najdragocjenijim resursom, vodom.
    • Enterprise Automation, Sjedinjene Američke Države – nadogradili postrojenje za obnavljanje vode što je rezultiralo uštedom od 275.000 USD u troškovima kemikalija. Održavanje temeljeno na trenutnom stanju i nadogradnja imovine poboljšala je izvedbu i smanjila emisije, dok je podržavala implementaciju rješenja za pohranu energije.
    • Markit, Poljska – podržava inicijative kao što su optimizacija posljednje milje, procjene životnog ciklusa IT kupnji i nadogradnje opreme za smanjenje emisija ugljika i neizravne potrošnje vode. Ostale inovacije za smanjenje potrošnje energije i emisije ugljika rezultirale su uštedom troškova, povećanom održivošću i pozitivnim utjecajem na okoliš.
    • Paragon, Egipat – koristi centralizirano upravljanje podacima o komunalnim uslugama i mjerenje energetskog opterećenja za praćenje učinkovitosti i performansi opreme. Smanjio je potrošnju energije za 15%, uz 6% iz obnovljivih izvora. Potrošnja vode također je pala za 15% sa sustavom sive vode. Godišnji komunalni troškovi lokacije Paragon postigli su 21% godišnjih ušteda energije i smanjili emisiju CO2 za 1.092 tone.
    • TecnoService, Italija – udružio se s 13 bolnica u Toskani kako bi povećao energetsku i operativnu učinkovitost. Digitalizacijom strojarskih i električnih postrojenja te njihovom integracijom u EcoStruxure Building emisija CO2 smanjena je za 41%. Projekt je donio uštedu energije ekvivalentnu 3.887 TEP (tona ekvivalenta nafte) i pozitivan utjecaj na okoliš, smanjivši svoj ugljični otisak s 20.448 tona na 12.005 tona ekvivalenta CO2.

    Priznanje – Impact to My Enterprise for Large or Midsize Suppliers

    • SAA AB Engineering Pvt. Ltd., Indija – bavi se i energetskom učinkovitosti i intenzitetom zelene energije od 2019. Kao jedan od 1000 najboljih dobavljača koji sudjeluju u projektu Zero Carbon tvrtke Schneider Electric, SAA AB je povećao svoju potrošnju obnovljive energije na 55,2% i smanjio emisiju stakleničkih plinova (GHG). intenzitet za 44%.
    • Henkel, Njemačka – vide održivost kao stalni napor da se postigne napredak i uzdignu tri središnje poluge za povećanje napretka: proizvodi, ljudi i partnerstva. Henkel je predan doprinosu postizanju cilja „1,5°“ u skladu s Pariškim klimatskim sporazumom i postavio je snažne ciljeve smanjenja emisija koji imaju za cilj postati klimatski pozitivni u svim svojim proizvodnim pogonima do 2030. Kako bi postigli ovaj cilj, Henkel blisko surađuje sa Schneider Electricom na softveru, alatima i savjetovanju.

    Komentirajte prvi

    New Report

    Close