Dokrajčio ju koronavirus: Propala velika britanska aviokompanija, bez posla ostalo 2000 ljudi

Autor: Poslovni dnevnik , 05. ožujak 2020. u 09:46
Foto: Getty Images

U floti je imala 75 zrakoplova i upravljala je s više od 200 ruta.

Britanska zrakoplovna kompanija Flybe jutros je proglasila propast i time je postala prva aviokompanija u svijetu koja je platila danak epidemiji novog kornavirusa.

Flybe se već neko vrijeme borio za opstanak, a smanjenja potražnja za letovima zbog koronavirusa ga je dokrajčila. Iz Flybe-a su tako jutros svojim putnicima poručili da su prizemljili sve svoje avione i da je kompanija u Ujedinjenom Kraljevstvu prestala poslovati s trenutnim učinkom, piše Večernji list.

– Ako trebate letjeti zrakoplovom Flybe, nemojte putovati u zračnu luku osim ako niste dogovorili alternativni let s nekom drugom aviokompanijom – naveli su u Flybe u izjavi kupcima u četvrtak ujutro i dodali da im nažalost ne mogu organizirati alternativne letove.

Flybe je osnovan 1979. sa sjedištem u Exeteru i u jednom je trenutku bio najveća europska neovisna regionalna zrakoplovna tvrtka koja je prevozila osam milijuna putnika godišnje, u floti je imala 75 zrakoplova i upravljala je s više od 200 ruta.

Bez posla je ostalo 2000 ljudi. Britanska vlada je u siječnju je objavila da razgovara sa tvom tvrtkom o njenom financijskom stanju i mogućim opcijama za oporavak, a kao jedna od opcija se spominjala i ona da vlada uđe u vlasništvo kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close