Prodaje se poznati sportski brend: Adidas za njega traži više od 2 milijarde eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. kolovoz 2021. u 12:08
Foto: pixabay

Njemačka kompanija napominje i da će većinu prihoda od prodaje podijeliti dioničarima.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je da je pronašao kupca za Reebok u Authentic Brands Groupu, koji je za američki sportski brend spreman platiti do 2,1 milijardu eura.

Kupac će većinu iznosa platiti u gotovini nakon zaključenja transakcije, koje se očekuje u prvom tromjesečju 2022. navodi Adidas u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Njemačka kompanija napominje i da će većinu prihoda od prodaje podijeliti dioničarima.

Adidas je kupio Reebok kada je dužnost izvršnog direktora obnašao sadašnji predsjednik nogometnog kluba Bayern Herbert Hainer, plativši za američku kompaniju 3,1 milijardu eura.

Reebok tijekom 15 godina nije Adidasu donio rezultate kakve su bili očekivali dok se američka kompanija žalila da su razvijali vlastiti brend i da mu nisu posvećivali dovoljno pažnje.

Adidas je na kraju odlučio prodati Reebok, za koji su interes proteklih mjeseci pokazala brojna poznata imena. Mediji su spominjali da je među njima i slavni košarkaš Shaquille O’Neal.

Adidas se na kraju odlučio za Authentic Brends Group, američku kompaniju za upravljanje brendovima sa sjedištem u New Yorku. Njihov portfelj obuhvaća više od 50 potrošačkih brendova, a povjerena im je i zaštita imena zvijezda poput Muhammada Alija, Elvisa Presleya i Marilyn Monroe.

Komentirajte prvi

New Report

Close