Popularni proizvođač auta u problemu: Opoziv više od 46.000 automobila samo u jednoj državi

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2024. u 07:25
FOTO: REUTERS/Pavel Mikheyev

Proizvođač automobila Hyundai mora povući dio električnih modela Ioniq 5 i 6. Navodno postoje problemi s pogonom i postupkom punjenja. Gotovo 156.000 vozila je pogođeno diljem svijeta, javljaju njemački mediji.

Čini se da problemi popularnog proizvođača automobila Hyundaija ne jenjavaju. U Chicagu, SAD, nekoliko trgovaca Hyundaija trenutno podiže tužbu protiv proizvođača, optužujući ih za uljepšavanje prodajnih brojki, prenosi Fenix-magazin.

Istodobno, u tijeku je veliko povlačenja električnih modela Ioniq 5 i 6, koje se odnosi na gotovo 50.000 vozila samo u Njemačkoj. Savezna uprava za motorni promet (KBA) nadzire proces, navode njemački mediji.

Opoziv se odnosi na više od 46.000 automobila u Njemačkoj

Dvostruki opoziv, koji je u KBA pod referentnim brojem 13860, odnosi se na električne modele Ioniq 5 i 6 od 2021. do 2023. godine. Korejci povlače ukupno 155.760 vozila diljem svijeta, 46.604 samo u Njemačkoj.

Otkrivena dva problema

Mediji pišu kako su otkrivena dva potencijalna problema. Na pojedinim modelima može se pojaviti pogreška tijekom postupka punjenja.

Ovaj se problem može jednostavno riješiti ažuriranjem softvera. Zamjena ugrađenog punjača također može biti opcija za rješavanje problema s punjenjem.

Puno veći problem su neispravne pogonske osovine koje bi mogle puknuti. Opoziv je kompliciraniji za sve uključene jer je posjet radionici neophodan za zamjenu neispravnih komponenti, navode njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close