Poletajev razgovarao o uključenju Mercatora u Fortenova grupu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. prosinac 2019. u 15:13
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirajući to prije jučerašnjeg sastanka s predstavnikom Fortenove, slovenski ministar je kazao da slovenska strana legitimno štiti interese slovenskih dobavljača te da su u Sloveniji na snazi slovenski zakoni “a ne Lex Agrokor”.

Predsjednik upravnog odbora Fortenova grupe Maksim Poletajev potvrdio je u petak da je u četvrtak u Ljubljani razgovarao sa slovenskim ministrom gospodarstva Zdravkom Počivalšekom o rješavanju otvorenih pitanja vezanih uz prijenos Mercatora na Fortenova grupu s ciljem da se to ostvari do kraja godine.

Glavna tema sastanka, kojemu je nazočio i Sergej Volkov iz banke Sberbank, bio je način suradnje kako bi se otvorena pitanja oko Mercatora pozitivno riješila do kraja ove godine, na što su se obvezale obje strane, naveo je Poletajev u priopćenju na koje se poziva Slovenska tiskovna agencija.

Naglasio je također da obje strane imaju zajedničke ciljeve glede Mercatora i da su "na istoj liniji" u pogledu međuovisnosti lokalnih Mercatorovih dobavljača i nastojanja da Mercatorovo sjedište ostane u Ljubljani "za nekoliko idućih godina".

Uprava Fortenove po njegovim će se riječima idućih dana sastati i sa slovenskim regulatorom za tržišno natjecanje kako bi se riješila sva otvorena pitanja vezana na prijenos Mercatora na Fortenova grupu. Osim pristanka svih banaka vjerovnica, za tu je operaciju potreban i pristanak slovenskog regulatora, državne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

U priopćenju slovenskog ministarstva gospodarstva u vezi sastanka predstavnika Fortenove i Sberbanka s ministrom Počivalšekom, objavljenom u četvrtak, rečeno je da se na njemu razgovaralo o rješenju koje bi "prilikom mogućeg prijenosa Mercatora na Fortenova grupu slovenskim dobavljačima osigurao ravnopravan tretman s drugim dobavljačima pod konkurentskim uvjetima i u skladu sa zakonom".

Slovenski mediji u četvrtak su prenijeli da je Fortenova Počivalšeka prijavila Europskoj komisiji zbog istupa koji se mogu tumačiti kao pritisak na privatnu kompaniju kroz postavljanje uvjeta za prijenos Mercatora na Fortenovu. Komentirajući to prije jučerašnjeg sastanka s predstavnikom Fortenove, slovenski ministar je kazao da slovenska strana legitimno štiti interese slovenskih dobavljača te da su u Sloveniji na snazi slovenski zakoni "a ne Lex Agrokor".

Komentirajte prvi

New Report

Close